Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Din acest an, Crama Comorilor din Partium poartă numele de ”Vin în Castel” la Carei

Stația din Carei a festivalului itinerant de anul trecut a avut și scopul declarat de a prezenta vinuri de calitate și recunoscute din Bazinul Carpaților, precum și de a crea pe plan local o tradiție a vinurilor.

În acest an, Castelul Károlyi își va deschide porțile iubitorilor de vinuri pentru a doua oară. În 5 și 6 august, oaspeții care vizitează grădina Castelului din Carei se vor putea cufunda în „magia vinului” oferită de combinația dintre cramele excelente ale regiunii și împrejurimile pitorești binecunoscute. Vor fi reprezentate crame din Sloacia, Moravia, Voivodina, Ungaria, Transilvania, Partium, Transcarpatia și Serbia.

”Scopul evenimentului este de a arăta diversitatea pe care o pot oferi vinurile din Bazinul Carpatic, datorită diferitelor microclimate, soluri, obiceiuri și tradiții asociate cramelor locale. Pe lângă degustarea vinurilor de calitate, un alt scop îl constituie formarea unei comunități și crearea unei tradiții, oferind oportunități vinificatorilor și vizitatorilor de a se conecta și de a face schimb de experiență”, a declarat deputatul Magyar Lorand.

Pe lângă degustare, toți cei interesați de complexitatea producerii vinului alb și roșu autohton vor putea participa și la două cursuri de vinificație la nivel de maestru.

Pentru Asociatia pentru Dezvoltare Rurală Sămareană este important ca, pe lângă promovarea vinurilor, să promoveze și cultura, așa că festivalul, cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la nașterea lui Petőfi Sándor, va reînvia timpul, viața și poezia poetului pe meleagurile noastre. În legătură cu această tematică, va avea loc un concurs de cultură generală intitulat „Atmosfera Pilvax”.

Atmosfera cafenelei Pilvax va fi însuflețită în ambele zile de actorii Trupei Harag György, care vor interpreta cântecele de petrecere și poeziile cele mai cunoscute ale lui Sándor Petőfi.

Duminică, de la ora 20.00, va evolua pe scenă trupa Acoustic Station din Carei la ora 20:00, a cărei recital va încheia festivalul, încununând atmosfera „Vinului în Castel”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.