Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Harta șpăgii în spitale s-a înroșit în luna iunie. Satu Mare, pe listă: județul e tot mai roșu

Harta șpăgii în spitale s-a înroșit în luna iunie. Și Satu Mare se află pe listă: județul nostru e tot mai roșu, potrivit datelor afișate pe platforma graphs.ro.

Harta șpăgii în spitale e mai roșie în luna iunie, iar situația s-a ,,înroșit” și în județul Satu Mare. Dacă în luna aprilie informațiile colectate au arătat că unui procent de 3,36% din pacienţi li s-a solcitat şpagă sau atenţii, în luna iunie procentul a urcat la 4,58%.

Județele cu cea mai bună situație sunt: Tulcea (0%) Harghita (0.38%), Covasna (0.52%), Dolj (0.91%), Sălaj (0.93), Cluj (1.01%). La capătul opus se află Teleorman, cu cea mai rea situație și un procent de 7,3% (mult peste media națională), urmat de Mehedinți (7,14%), Giurgiu (5,31%), Dâmbovița (4,98%), Călărași (4,96%), Brăila și Satu Mare (ambele cu 4,58%).

De câțiva ani Ministerul Sănătății a pus la punct un mecanism prin care se încercă să analizeze situația din spitalele românești, printre care și rata șpăgii din instituțiile sanitare. Întrebarea la care au răspuns pacienții în formularul care le-a fost pus la dispoziție în spital a fost “Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”

 

9 comentarii

  1. Kuka Răspunde

    Și nu este normal?!? Nu este semn clar că ne acaparează ciuma roșie??
    Începem să semănăm tot mai mult cu zona bananieră a țării, vestitul est sălbatic, patria pesedelelor!

  2. Beny Kira Răspunde

    O adunatura de spagari

  3. Mihaita Piticu' Răspunde

    Un judet plin de gunoaie de oameni rai…..nu degeaba ii printre cele mai nefericite judete din Romanistan.

  4. Ionel Răspunde

    Satmarul a trecut linia prapastiei si se scufunda tot mai mult de la un an la altul. Copiii nostri nu au viitor aici. Vor fi fortati sa plece defintiv daca nu se face ceva pentru a repune orasul pe drumul cel bun.

    • ... Răspunde

      Exact de aia tot zic că nu trebuie parfumați că uite secția de cardio cumpărat pe vremea lui Csehi a fost donat la Oradea, mediciul bun de la urologie au plecat idem la Oradea și acum uite și faza de la diabetologie. Este pur și simplu inadmisibil revoltător! Dacă asta nu e incompetență managerială atunci nu știu ce poate fi. De aia tot zic că cei care îi parfumează și îi aplaudă cum a fost și pe pandemie fac mai mult rău. Trebuie mânați către perfomanță că din ce se pare singur nu prea le reușește. Este o foarte mare inerție și de omerta în sistem. Vezi cazul Ștefania. Și când cei care acum îi parfumează vor avea nevoie de ei vor experimenta ce și cum pe propria piele. Dar deja va fi târziu. Viața unui om nu merge ca la jocul de Supermario cu Alt+Ctrl+Del!!!!

  5. Ciobanu Răspunde

    Sunt date manipulate, la fel ca voi, bovinelor!
    Asa vrea ciobanu, cuirdaru sa apara.

    • ... Răspunde

      Eu zic că aceste date sunt de-a dreptul cosmetizate. Totul depinde de omul care vrea să declare și să recunoască că a dat sau ba. Pentru că sunt foarte mulți care se complac în situație și mai bine tac. Eu zic că procentul bate 10% cel puțin.

  6. ... Răspunde

    Îmi place să iau mwie gratis! Mai ales după insulină am niste pofte trupești…

    • ... Răspunde

      Tu te rog sa te ocupi dar foarte urgent de sanatatea ta pentru ca se pare ai niste probleme serioase la etaj. Faptul ca ma jignesti nu te va apara la nevoi de incompetenta doctorilor locali. Te crezi haios dar esti doar un frustrat. Atat de impotent esti ca nici nu-ti dai seama cat de penibil esti. Asa ca poti sa-ti dai mwie singur. Ca de fapt altceva nici nu esti ins atre sa faci. Noroc cu comentariile ca iti mai scoti banii pe vodka.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.