Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

FOTO. Oferta de job primită de un sătmărean! Transport de migranți, 350 euro/persoană

Un sătmărean care își căuta de lucru ca șofer a fost abordat de o persoană care i-a oferit un job ca transportator de migranți în diferite țări.

Potrivit informațiilor PortalSM, sătmăreanul a postat pe rețelele de socializare un anunț prin care își caută un loc de muncă ca șofer.

Sătmăreanul a primit un mesaj de la o persoana care îi oferea un job  ca șofer pentru transportarea migranților pe teritoriul Bulgariei, Ungariei și al Greciei, fără trecerea vamei.

Potrivit „angajatorului”, bărbatul urma să primească suma de 350 de euro pentru fiecare persoană transportată. El ar putea să transporte minim 4 persoane și maxim 50. Cursa ar avea loc în prezența unui însoțitor, urmând ca banii să îi primească la “descărcare”.

Înainte să răspundeți afirmativ unei astfel de oferte, trebuie să știți că potrivit art. 263 CP, “(1) Racolarea, îndrumarea, călăuzirea, transportarea, transferarea sau adăpostirea unei persoane, în scopul trecerii frauduloase a frontierei de stat a României, se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.