Ultima actualizare: azi, 18:45

Locale

FOTO. Sancțiunile continuă. Nereguli și la centrele pentru copii din județul Satu Mare

În data de 13.07.2023 au fost verificate 12 centre rezidențiale de îngrijire și asistență socială, toate fiind centre rezidențiale pentru copii. Din cele doisprezece centre, nouă sunt cu finanțare publică, aparținând DGASPC Satu Mare (3 în Carei și câte unul în Noroieni, Tășnad, Rătești, Odoreu, Păulești, Vetiș) și trei sunt ale organizațiilor neguvernamentale în Mărtinești (2 locații ale Asociației Casa Speranței) și unul în Carei (Asociaţia Congregaţia Surorilor Piariste). Centrele verificate în cursul zilei precedente au 122 copii rezidenți.

Au fost identificate următoarele deficiențe:

  • neîndeplinirea standardelor de licențiere;
  • lipsa măsurilor și a planurilor de pază a obiectivului și persoanelor;
  • funcționare fără autorizație de securitate la incendiu, exploatarea necorespunzătoare a instalațiilor, depozitare materiale inflamabile lângă surse de căldură;
  • păstrarea alimentelor în condiții necorespunzătoare.

A fost aplicat un număr total de 28 de sancțiuni, din care o amendă în cuantum total de 2500 lei și 27 avertismente. Sancțiunile au fost aplicate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (o amendă și 10 avertismente), Inspectoratul Județean de Poliție (12 avertismente), Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (2 avertismente), Direcția de Sănătate Publică (3 avertismente). De asemenea, urmare a încheierii actelor de control la centrele verificate în zilele anterioare, au mai fost aplicate 35 de sancțiuni, din care 5 amenzi în valoare totală de 40500 lei aplicate de Inspectoratul Teritorial de Muncă și 30 de avertismente aplicate de Oficiul Județean pentru Protecția Consumatorilor (4) și  Inspectoratul Teritorial de Muncă (26).

Un comentariu

  1. GB Răspunde

    Pftiu… 1~2 amenzi vs zeci avertismente… “Marea verificare” națională cu ocazia campaniei “Azilele groazei” e o vrăjeală ieftină și de prost gust a autorităților, cel puțin în jud. Satu Mare, confirmând dacă mai trebuia incompetența/mârșăvia totală a conducătorilor acestora care nu vor să rupă pisica-n-doua. Bleah… Sunt de 💩!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.