Ultima actualizare: ieri, 21:44

Locale

Ziua Culturală a Romilor din județul Satu Mare. Programul evenimentului

Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Satu Mare în colaborare cu Asociația Partida Romilor Pro Europa- Sucursala Satu Mare, cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare organizează, joi 20 iulie 2023 în Grădina Romei din Municipiul Satu Mare, prima ediție a Zilei Culturale a Romilor din județul Satu Mare.

În program:

11:00 – deschiderea oficială

11:30 – 14:00 – program cu copiii ( teatru de păpuși, jocuri interactive, culturale, educaționale, concurs de desen pe tematica culturii rome etc.)

  • concurs gastronomic, având la bază mâncărurile tradiționale rome

14:10 – 15:00 – piesă de teatru, „Istoria Romilor”

15:00 – 16:00 – Formația „Trandafirii Negri”

16:00 – 19:00 – Concurs de dansuri autentice țigănești

19:00 – 20:00 – Premierea câștigătorilor de la concursul de dans și concursul gastronomic

20:00 – 21:00 – invitat special, Kis Grofo

11 comentarii

  1. Norick ONE

    Deci, din aceasta natiune sa se faca SAPUN sau Lichid de sapun, din toți.
    Az összes brazilból csináljanak SZAPANT vagy folyékony szapant.

    • Norick

      ….

    • Mediator drepturile omului

      CONSTITUŢIA ROMÂNIEI 1991.
      Dreptul la identitate
      Articolul 6
      (1) Statul recunoaşte şi garantează persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale dreptul la păstrarea, la dezvoltarea şi la exprimarea identităţii lor etnice, culturale, lingvistice şi religioase.
      (2) Măsurile de protecţie luate de stat pentru păstrarea, dezvoltarea şi exprimarea identităţii persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale trebuie să fie conforme cu principiile de egalitate şi de nediscriminare în raport cu ceilalţi cetăţeni români.
      CONSILIUL UNIUNII EUROPENE,

      având în vedere Tratatul privind Uniunea Europeană, în special articolul 17 alineatul (1),

      având în vedere Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene, în special articolul 83 alineatul (1) al treilea paragraf,

      având în vedere aprobarea Parlamentului European 1 ,

      întrucât:

      (1)Toate formele și manifestările de ură și intoleranță, inclusiv discursul de incitare la ură și infracțiunile motivate de ură, sunt incompatibile cu valori ale Uniunii precum demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și respectarea drepturilor omului, inclusiv a drepturilor persoanelor care aparțin minorităților, consacrate la articolul 2 din Tratatul privind Uniunea Europeană („TUE”). Respectivele valori sunt comune statelor membre într-o societate caracterizată prin pluralism, nediscriminare, toleranță, justiție, solidaritate și egalitate între femei și bărbați.

      (2)Uniunea constituie un spațiu de libertate, securitate și justiție, în care se respectă drepturile fundamentale și diferitele sisteme de drept și tradiții juridice ale statelor membre. Scopul său este de a asigura un nivel ridicat de securitate, prin măsuri care includ prevenirea și combaterea criminalității, a rasismului și a xenofobiei.https://eur-lex.europa.eu/legal-content/RO/TXT/HTML/?uri=CELEX:52021DC0777&from=NL

  2. GB

    Avelo Bactalo! Să ne trăiți dragi romi/țigani și disracție plăcută. Pare să fie încă un Parti(um) fain. Pot veni și șovinii?.. Ok, mersi! (nu de alta dar limba o știu, ritmul le place și o să vă accepte până-i dovediți ori o să-i înlocuiți, că doar sunteți toleranți ca orice nație ce le repugnă). Drusa, bactalo!

  3. Norick Hot One

    …..

Comentariile sunt dezactivate.