Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO/VIDEO. A început Street Music Festival. Muzică, spectacole și culoare în Satu Mare

A început Street Music Festival. Urmează un weekend plin în municipiul Satu Mare: muzică, spectacole, jonglerii și multă culoare.

Străzile din zona centrală a municipiului Satu Mare devin scene pentru artiști și muzicieni de pretutindeni. Pe durata festivalului, în 6 locații special amenajate, 18 artiști din 9 țări diferite vor susține peste 100 de spectacole pentru publicul sătmărean și pentru cei vin în Satu Mare pentru a se bucura de festival.

Locații și program

Ceea ce face ca Street Music Festival să fie un eveniment unic, este faptul că spectacolele au loc simultan în mai multe locații. Ediția din acest an propune 6 locații unde fiecare scenă poartă numele unui sponsor.

Scena principală a acestei ediții poartă numele sponsorului principal – DRÄXLMAIER Satu Mare și va fi amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu. În Piața 25 Octombrie este amplasată Arena Artiștilor Delfingen, în timp ce, la la un capăt și la celălalt al Pasajului Coposu vor fi amplasate scenele Kreativ și TransPink. Scena Yard va fi amplasată în curtea interioară a Casei Breslei Cizmarilor, iar scena Moose este situată în curtea Muzeului de Artă (fosta casă Vécsey).

În unele locații ale evenimentului, spectacolele vor începe de la orele 19.00 și vor dura până la miezul nopții, în fiecare a festivalului.

Artiști și premiul publicului

În acest an, ne bucurăm de spectacole și momente artistice deosebite de la artiști stradali din 9 țări: Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda care au pregătit spectacole interesante, producții de divertisment și jongleri.

Reprezentații muzicale sunt oferite de: HuMen Brass Band (HU), La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP), The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.

Ca și la edițiile precedente, Street Music Festival oferă și în acest an Premiul Publicului. Artiștii preferați și spectacolele favorite pot fi votate la acest link, până duminică la ora 20.00.

PROGRAMUL COMPLET, PE ORE:

9 comentarii

  1. Anonimă Răspunde

    Slab, foarte slab în comparație cu anii trecuți. A fost decent festivalul de anul trecut dar anul acesta mai bine nu se organiza. Nu înțeleg de ce se mai numește “music” festival dacă juma’ dintre numere sunt un circ ieftin și asta ca să mă exprim elegant. Să fie despre muzică… Și muzica să fie de calitate. Decât să aducă artiști care habar n-au ce fac, mai bine deloc. 👎

    • Anonimă Răspunde

      Ba nu, am greșit. Acum doi ani a fost ok. Anul trecut a început deja să semene cu un circ ieftin. Oricum, poate de la anul chiar va fi despre muzică, nu despre altceva. Sperăm.

  2. părere sinceră Răspunde

    Ingyencirkusz.

  3. Ovidiu Răspunde

    Ne obisnuim repede cu binele si uitam cat efort a fost investit in aceste festivale DOAR in ultimul timp de echipa tanara de la GMZ. Bravo Butko!

    • Anonimă Răspunde

      Ce ți se pare “bine” la festivalul actual? E circ, și încă unul ieftin, de prost gust. Da, a fost frumos în primii ani, dar încă anul trecut a fost sub nivelul obișnuit. Însă anul acesta e sub orice critică. Dar mă rog, dacă ție și altora vă place prost gustul, enjoy the show.

      • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

        Acum sincer te cobori la nivelul unui troll preplatit?

  4. Free Răspunde

    Organizare extraordinara!Munca in echipa!Evenimente colorate si speciale!Bravo echipa GMZ!!!!

    • Anonimă Răspunde

      Cu cât te-au platit ăștia să le faci reclamă? :))))

      • Satmareni pierduti in Spatiu Răspunde

        @Anonimă. Te rog frumos și compară comentariul semnat @Ovidiu cu cel semnat @Free. Orice asemănare NU este accidentală. Ceva idiot plătit din bani de la buget și care se cred utili. Adică din banii munciți de alți oameni, nu ca ei. Atâta minte nu are să mai modifice textul. Că speech-urile astea lingușitoare deja bat la ochi de la un kilometru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.