Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

FOTO/VIDEO. Inundație în pasajul de pe Botizului. Circulație închisă

Pasajul de trecere pe sub calea ferată de pe drumul Botizului din municipiul Satu Mare a fost inundat, după ploaia de miercuri după-masa. Circulația în zonă a fost închisă.

Apa a acoperit partea carosabilă, după ce canalizarea nu a mai făcut față cantităților importante de precipitații. La fața locului se află un echipaj al Apaserv care încearcă să evacueze apa.

Județul Satu Mare se află sub Cod galben de furtună.

7 comentarii

  1. urbanism Răspunde

    Pentru că nici un dăștept cu semnătură nu se gândește la un bazin de compensare pentru reținerea surplusului de pluvial cum se face acum la Oradea în schimb. Tot spargem asfaltul și în cel mai bun caz schimbăm canalizarea și atât. Pe Ostrovului nici atât. Apoi când plouă normal că refulează canalizarea. Că aia ca să faci ditamai canalizarea care se rețină așa ploaie gen rupere de nor e la mintea cocoșului că nu merită. Ca să-l citez pe sitimenajer când i-am zis asta în față: “Apoi și după aia nu ne vom mai plimba cu mașinuța roșie a pompierilor că să vadă oamenii că lucrăm?” Bine, am tradus din maghiară. Asta ca să știți cu toții cum stăm. Sunt curios ce zice acum. Investim mulți bani pe prostii, facem proiecte dar nu rezolvăm problema în sine. Oare nu de aia se fac proiectele toarăș sitimenajer?

    • Kuka Răspunde

      Bă, nu vreau sub nici o formă să-l apăr pe shitty manager, dar chiar există în avizare un proiect pentru un bazin de colectare a apelor pluviale în zona autogării de pe Fabricii!
      Unul de-al lui Burgye ar fi trebuit să știe asta!

      • urbanism Răspunde

        Eu vorbesc de Botizului și mai ales de Soarelui la fosta Billa. Degeaba reabilitezi canalizarea dacă nu ai unde să colectezi surplusul. Și cum în curtea stației de pompare de lângă pod există spațiu plus vizavi este fosta stație de transformare care alimenta linia electrică pentru troleibuz și stă degeaba nefolosită nu știu de ce nu face primăria și acolo un bazin. Nici nu ar deranja vizual pe nimeni. Are loc bugăt. Și imediat problema este rezolvată și nu mai spargi în neștire.

        • Kuka Răspunde

          Și eu tot despre Botizului vorbesc!
          Pe strada Fabricii, lângă (viitoarea) autogară este în avizare un bazin pentru retenția apelor pluviale, care, cel mai probabil, va deservi și pasajul de pe Bulevardul Henri Coandă (Botizului, pentru analfabeții funcționali)!

          • urbanism

            Măcar atât. Dar nu pricep de ce nu se face și la celălalt pasaj mai ales că de când a fost curățat se vede clar și cu ochii liberi fără să măsori că i s-a diminuat capacitatea de transport. Așa că și de la și mai puțină apă se inundă pasajul.
            PS. În altă ordine de idee acum se sparge asfaltul proaspăt turnat pe Uzinei cu picamărul! Deci nici o lună nu a ținut!

  2. Vulpea bi-polara Răspunde

    Doare fix in basca pe citimanajer de inundatia de pe botizului,

  3. Kuka Răspunde

    Bă analfabeților de la porcarsm, pasajul se află pe Bulevardul Henri Coandă!!
    Că voi sunteți proști grămadă, n-am niciun dubiu, dar să nu știți că o stradă poartă numele unuia dintre cei mai mari inventatori ai lumii, este prea de tot!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.