Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTOGALERIE. Pregătiri pentru Street Music Festival! Se anunță un weekend festivalier

Au început pregătirile pentru Street Music Festival, care va avea loc în acest weekend în municipiul Satu Mare. Organizatorii au început să lucreze la montarea celor șase scene, iar spectacolul auditiv și vizual se anunță e fi unul extraordinar.

Artiștii prezenți vor veni din nouă țări diferite, iar spectacolele pe care le vor susține timp de trei zile la Satu Mare vor fi nu mai puțin de 100 la număr. Așadar, Satu Mare se transformă preț de trei zile în capitala muzicii! Atât sătmărenii, cât și turiștii sau locuitorii din zonele limitrofe sunt așteptați să se bucure de un show spectacular.

Evenimentul va avea loc pe străzile din orașul Satu Mare, în perioada 7-9 iulie. Primăria municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu și Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare sunt cei care organizează o nouă ediție a Street Music Festival.

Satu Mare va răsuna cu muzică stradală

În acest weekend, vă puteți întâlni cu artiști și muzicieni din toată lumea pe străzile din zona centrală a orașului. Festivalul va dura 3 zile, desfășurându-se în mai multe locații, urmând ca cei 18 artiști sosiți din 9 țări diferite, să susțină 100 de spectacole pentru publicul care va fi interesat să participe. Motto-ul ediției din acest an este ”Back to the music”, ceea ce înseamnă că printre spectacole vor fi mai multe prestații muzicale, care vor aduce la Satu Mare atmosfera muzicii țărilor mediteraneene.

Grație succeselor din ultimii ani, Street Music Festival a crescut, devenind un eveniment care an de an atrage tot mai mulți spectatori, dar și turiști. Unicitatea evenimentul constă în faptul că oferă publicului distracție de calitate, iar puterea sa constă în oferta muzicală, artistică și vizuală deosebită.

Un pian roz pe platoul din centrul nou?

Acesta este primul semn vizibil al faptului că echipa din spatele Street Music Festival se pregătește din nou cu ceva inedit prin care va prevesti evenimentul de mare anvergură din weekend. La sfârșitul săptămânii ce tocmai a trecut, trecătorii din zona centrului nou, care au fost pe fază, au putut deja observa că în Piața 25 Octombrie a fost amplasat pianul roz pe care oricine a dorit, l-a putut testa. Avem și un montaj video despre prezența pianului în oraș.

Artiști

Anul acesta ne bucurăm de prezența artiștilor stradali din 9 țări diferite – Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda – care vor sosi cu spectacole memorabile, interesante, și producții care vă vor tăia respirația cu siguranță.

Linia muzicală de acest an a fost aleasă de organizatori pe baza votului publicului după încheierea ediției de anul trecut, vot câștigat de HuMen Brass Band (HU) alături de cei de La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), The Potato Patch Band (HU), Kuma Band (ESP), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Iar linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.

Programele se vor desfășura în diferite locații în cele 3 zile de festival, începând cu orele 19.00, și vor dura până la miezul nopții.

Merită să urmăriți paginile rețelelor sociale Street Music Festival, atât pe Facebook cât și pe Instagram, respectiv paginile organizatorilor, unde vor fi furnizate în permanență informații de actualitate.

Organizat și finanțat de: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsor principal: DRÄXLMAIER Satu Mare, Sponsorii scenelor: Delfingen, Kreativ, Transpink, Yard, eveniment susținut de Consiliul Județean Satu Mare.

PROGRAM

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.