Ultima actualizare: azi, 15:06
Locale

Greu la Titularizare. Zeci de profesori din Satu Mare au părăsit examenul după ce au aflat subiectele

Miercuri, 12 iulie 2023, a avut loc proba scrisă din cadrul concursului național de ocupare a posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar, sesiunea 2023. Proba scrisă a început la ora 9:00, în centrele de concurs (Centrul nr. 1 – Colegiul Național „Mihai Eminescu” Satu Mare; Centrul nr. 2 – Școala Gimnazială „Grigore Moisil” Satu Mare). Zeci de profesori au părăsit examenul după ce au aflat subiectele.

  • Candidați înscriși: 475 (repartizați în cele două centre);
  • Candidați prezenți în săli la ora 10.00: 415 (87,37%);
  • Candidați retrași: 30 (28 din motive personale, 2 din motive medicale);
  • Candidați eliminați: 0;
  • Lucrări anulate: 0;
  • Lucrări transmise în centrele de evaluare și contestații: 385;
  • Numărul de discipline la care s-a susținut concurs: 44;
  • Numărul de discipline la care s-a solicitat traducere: 14.

Primele rezultate la proba scrisă vor fi afișate în data de 18 iulie, la sediile inspectoratelor școlare, dar și pe site-ul http://titularizare.edu.ro.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, în zilele de 18 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv 19 iulie, până la ora 12:00.

Rezultatele finale se afișează la sediile inspectoratelor școlare județene și pe site-ul menționat anterior, în data de 26 iulie.

3 comentarii

  1. Xpert86 Răspunde

    Astia sunt viitori dascăli care vor avea de la 5000 de lei net salar ca debutant!!! Avand in vedere cuantumul salariilor inseamna ca si pretențiile pentru subiectele de examen sa fie pe masura, adica mai dificile!! Oricum dupa absolvirea unei facultăți sau unui liceu cand te vei angaja la privat mai mult de 2200 de lei net cu tot cu cartele de masa nu vei incasa de la patron!!! Atunci ne întrebam, este iare normal ca profesorii sa aiba salarii de lux sau mari in conditiile in care rezultatul lor sau produsul lor, adica fostul elev care se angajeaza la privat sa aiba 2200 lei????????!!🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔🤔

  2. gicu Răspunde

    ..cateva exceptii…..Exceptiile intaresc regula!!

  3. Trimpilici Răspunde

    Dacă în acest secol salariu de lux înseamnă 5000 lei, sincer îmi pare rău pentru dumneata. Că patronii nu plătesc, nu este vina profesorilor, este pur și simplu vina statului, Dar cum în țara asta trăim după proverbe: Dacă a murit capra mea, să moară și a vecinului!!!! Ce pana mea, eu îs mai prost? Ca să citez din limbajul din zilele noastre. Stimate domn sau doamnă, nu 5000net pe lună e mult ci 2200net pe lună e puțin. Iar dacă ceva face diferența între cele două, da, pot să zic că e studiile superioare și miile de examene anule și miile de cursuri de perfecționate pe care un profesor este obligat să le parcurgă. Da și aici vinovatul din nou este statul pentru sistemul mizerabil din învățământ. Deci un profesor e testat anul, până când un om de la particular stă bine mersi pe postul ocupat fără cursuri sau examene anuale până când dorește. Să nu mai vorbim de pregătirea zilnică a materialelor didactice….care costă mii de lei să nu zic zeci de mii, pentru că părinții fac gargară când li se cere ceva, fug la inspectorate cu reclamații și pe cealaltă parte statul în afara de un spațiu nu-ți oferă nimic nici măcar un pix să faci prezența sau să semnezi condica!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.