Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

În acest weekend, muzica stradală revine la Satu Mare. Începe Street Music Festival

Muzicieni interesanți, jongleri cu foc și artiști stradali din 9 țări diferite ajung la Satu Mare. Astăzi debutează o nouă ediție Street Music Festival, unul dintre cele mai speciale și colorate evenimente din oraș.

La sfârșitul acestei săptămâni, străzile din zona centrală a orașului devin scene pentru artiști și muzicieni de pretutindeni. Pe durata Festivalului, timp de 3 zile, în 6 locații special amenajate,  18 artiști din 9 țări diferite vor susține peste 100 de spectacole pentru publicul sătmărean și pentru cei vin în Satu Mare pentru a se bucura de festival.

Locații și program

Ceea ce face ca Street Music Festival să fie un eveniment unic, este faptul că spectacolele au loc simultan în mai multe locații. Ediția din acest an propune 6 locații unde fiecare scenă poartă numele unui sponsor.

Scena principală a acestei ediții poartă numele sponsorului principal – DRÄXLMAIER Satu Mare și va fi amplasată pe Pasajul Corneliu Coposu. În Piața 25 Octombrie este amplasată Arena Artiștilor Delfingen, în timp ce, la la un capăt și la celălalt al Pasajului Coposu vor fi amplasate scenele Kreativ și TransPink. Scena Yard va fi amplasată în curtea interioară a Casei Breslei Cizmarilor, iar scena Moose este situată în curtea Muzeului de Artă (fosta casă Vécsey).

În unele locații ale evenimentului, spectacolele vor începe de la orele 19.00 și vor dura până la miezul nopții, în fiecare a festivalului.

Artiști și premiul publicului

În acest an, ne bucurăm de spectacole și momente artistice deosebite de la artiști stradali din 9 țări: Argentina, Italia, Spania, Franța, Regatul Unit al Marii Britanii, Israel, Ungaria, Polonia și Olanda care au pregătit spectacole interesante, producții de divertisment și jongleri.

Reprezentații muzicale sunt oferite de: HuMen Brass Band (HU), La Orquesta Informal (ARG), Asphalt Theater (ISR), Kuma Band (ESP), The Potato Patch Band (HU), Residual Gurus (ESP), Duo Canalla (ESP). Spectacolele cu foc și efecte speciale vor fi asigurate de către Pyromancer (NL), Kacper Danger (PL) și Pyrovaghi (IT). Linia artistică ritmică va fi condusă de către Will Street Show (FR), Latin Duo Circo (ARG), Ian Deadly (UK), Pierro Ricciardi (IT), Fausto Giori (IT), Gaia Matulli (IT) și Pippu (IT), pentru ca atât copiii, cât și adulții să se distreze deopotrivă.

Ca și la edițiile precedente, Street Music Festival oferă și în acest an Premiul Publicului. Artiștii preferați și spectacolele favorite pot fi votate la acest link, până duminică la ora 20.00.

Primii artiști și spectacol surpriză

Joi seara, sătmărenii care au trecut prin Piața 25 Octombrie au avut parte de un show pe cinste. Cei de la Latin Duo Circo i-au suprins pe cei prezenți cu un spectacol spontan care a avut loc în  zona fântânii arteziene. Spectatorii care Spectacolul deschide practic seria de suprize pe care organizatorii festivalului le-au pregătit pentru acest weekend.

Evenimentul este organizat și finanțat de: Primăria Municipiului Satu Mare, Centrul Cultural G.M. Zamfirescu, Asociația Culturală pentru Tinerii din Satu Mare. Sponsor principal: DRÄXLMAIER Satu Mare, Sponsorii scenelor: Delfingen, Kreativ, Transpink, Yard, Moose. Partener în decorațiuni și amenajare: Brela INT. Premiul Publicului pentru Artistul stradal al anului este oferit de Somipress România. Eveniment realizat cu sprijinul Consiliului Județean Satu Mare.

Vă invităm să să urmăriți paginile rețelelor sociale ale festivalului Street Music Festival, atât pe Facebook cât și pe Instagram, respectiv paginile organizatorilor, unde vom posta în permanență informații de actualitate despre tot ce se întâmplă la festival.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.