Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

Probleme cu fondurile europene la Carei: ,,Există riscul ca proiectele să nu fie finalizate la termen”

Primăria Carei înregistrează dificultăți în finalizarea proiectelor din fonduri europene din cauza întârzierilor înregistrate la decontări.

,,La Carei, avem în implementare peste 30 de proiecte din fonduri europene. Potrivit contractelor de finanțare încheiate cu autoritățile de management, respectiv Ministerul Dezvoltării și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, cererile de plată se decontează în 30 de zile de la depunere. Din păcate, de câteva luni, acest sistem nu funcționează și avem cereri nedecontate din perioada ianuarie- iunie 2023”, a declarat primarul Careiului, Eugen Kovacs.

Conform contractelor încheiate, Primăria Carei ar trebui să primească peste 16 milioane de lei din cereri de prefinanțare, peste 20 milioane lei din cereri de plată și 1,9 milioane lei din cereri de rambursare.

Cele mai importante proiecte de acest gen se referă la modernizarea și extinderea iluminatului public, proiectele de Mobilitate urbană, extinderea și reabilitarea Școlii Gimnaziale nr.1, reabilitarea și modernizarea Grădiniței nr.3, biblioteca cu parcare subterană și bazinul de înot.

,,Aceste proiecte trebuie finalizate până în 31 decembrie 2023. Dacă nu se deblochează circuitul decontărilor există riscul ca toate aceste proiecte să nu fie finalizate la termen. Consider că astfel de întârzieri poate aduce daune orașului Carei. Sunt nevoit să fac toate demersurile care depind de mine la autoritățile Statului Român pentru a debloca situația și a evita nefinalizarea proiectelor la termenul asumat”, a mai spus primarul Eugen Kovacs.

8 comentarii

  1. Vulpea bi-polara Răspunde

    Te mira situatia? Pai la ce juristi ai bagat in primarie “pe usa dindos”, ca sa folosesc expresia uzitata in institutie, stai chiar bine. Ce pretentii ai de la alde experti, cum e madmoazela resapata dupa ce o plecat cu suturi undeva din Ciumesti, absolventa de ceva mult mai obscur ca alde goldis sau spritzuharet?

  2. Lovascsarda Răspunde

    Aia e “intelectuala” propulsata functionar public dintr-o simpla femeie de serviciu de la o casa de batrani? Ca este una care se da mare vedeta, si se viseaza promovata secretar la primaria Carei, doar pe considerentu ca ar fi sogoritza cu actuala. 😀

  3. Opinie Răspunde

    Doamne cata rautate ! Cum poti vorbi despre o doamna care a pus pe fagasul normal al administratiei publie doua primarii in doua comune noi infintate din zona ? Te condamn nu pt ca gandesti , ci pentru ce gandesti .

    • @Opinie Răspunde

      @Opinie. Dacă treaba șchioapătă și există riscul real de se bloca totul atunci nu știu despre ce vorbești. Că vezi că dacă nu se termină la data aia trebuie dați banii înapoi! Cum a fost cu primul proiect cu Luna Șes în anii 2000. Niște 6-7 milioane de euroi! Mărunțiș pentru tine! Asta știai? Și să nu mai povestim de creditele la care s-a înhămat primăria ca să poată cofinanța!

    • Lovascsarda Răspunde

      Fagas normal la o admnistratie de licalitate cu 1350 locuitori, din care min 35-40 sunt angajati la primarie, pe salarii de peste 1000 euro? Dar cum prostu nu e suficient de prost fara a fi si fudul, zambesc cand ma gandesc ca imediat se gata de rasfoit actele facute la un cabinet notarial, pe numele taticului sau a asociatiei lui, iar acolo sunt chestii zoaftose.

      • Fostusotalcontabileisale Răspunde

        E penibil, la varsta lui. Dar sa i se traga fix de la o fufa, in conditiile in care a scapat de fiecare data indiferent cate bube are in cap de la ocolu silvic etc, asta va fi chiar amuzant. Nu so gandit omu ca daca scuturi putin arhiva, zdrangane scheletii. Oricum, urat.

  4. a Răspunde

    Aveam niste drumuri pe la Debrecen in urma cu ceva ani, inainte ca minunata centura sa fie gata. De fiecare data, urlam de durere si la sale din cauza infrastructurii. Nasol oras. Eu ziceam ca e orasul care trebuie desfiintat. Imi mentin pararea. Mai ales ca se spunea ca reparatiile la drum se vor face numai dupa ce centura e gata. Condoleante locuitorilor!

  5. Vulpea bi-polara Răspunde

    Acuma si tu. Dar vezi ce statuie frumoasa si-or tras… . Am inteles ca primarele a vrut neaparat sa-i vada fundu autorului de himnus cand se uita pe geam, un kink de-al lui.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.