Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

Măsuri de protecție a vârstnicilor pe perioada caniculei. Anunțul Primăriei Satu Mare

Direcția de Asistență Socială, Serviciul pentru Situații de Ugență din cadrul Primăriei, în parteneriat cu Crucea Roșie Satu Mare au format un grup mixt de intervenție și ajutor care vine în sprijinul seniorilor pe timp de caniculă.

Astfel, pentru a preîntâmpina situațiile nedorite, punem la dispoziția seniorilor singuri, care nu se pot deplasa, un număr unic de telefon unde pot solicita ajutor: 0748.109.853.

Seniorii pot solicita ajutor pentru achiziționarea unor medicamente, deplasarea la medic, cumpărarea unor alimente de primă necesitate, plata facturilor.

,,Venim în întâmpinarea nevoilor seniorilor noștri din comunitate care sunt singuri și fără aparținători și în colaborare cu Crucea Roșie Satu Mare să ajutăm cât mai multe persoane care nu se pot deplasa sau care suferă de boli grave, iar deplasarea pe timp de caniculă le-ar pune în pericol viața. Ne referim la seniori aflați în situații grave, care au nevoie de sprijinul comunității pentru a se descurca!”, a declarat primarul Kereskényi Gábor.

 De asemenea, seniorii care doresc să se răcorească pot intra oricând în clădirile Primăriei și ale Direcției de Asistență Socială, str. Ilișești, nr. 4, precum și în clădirile centrelor aflate în subordine unde vor primi apă:

  • Centrul Social ,, Prichindelˮ- Satu Mare str. Ilișești nr.2;
  • Centrul Multifuncțional ,, Alter Agoˮ – Satu Mare Aleea Mircești nr.10;
  • Centrul Social de Urgență pentru Adulți – Adăpost de Noapte – Satu Mare str. Gladiolei nr.14;
  • Centrul de zi pentru vârstnici – Satu Mare Aleea Jiului nr.64;
  • Centrul Social Multifuncțional Ostrovului – Satu Mare str. Uzinei nr.28

De asemenea, în colaborare cu farmaciile din oraș, seniorilor li se pune la dispoziție apă, astfel încât în orice loc din oraș s-ar afla să aibă posibilitatea să se retragă într-un loc răcoros 10-15 minute.

Reamintim câteva măsuri pe care ar trebui să le luăm în zilele caniculare, indiferent de vârstă:

  • Limitarea expunerii la soare, mai ales între orele 11-18. Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin zone umbrite, alternând deplasarea cu repausul;
  • Consumul de apă, de cel puțin 2 litri/zi (nu prea rece);
  • Limitarea consumului de băuturi alcoolice și cafea/cofeină (conduc la deshidratare rapidă);
  • Purtarea de haine uşoare, deschise la culoare, care acoperă cat mai mult pielea. Poți folosi și o cremă de soare (cu protectie minim 15);
  • Nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.