Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

FOTO/VIDEO. Razii pe șoselele din Satu Mare. Șoferii, testați pentru alcool și droguri

Pe parcursul întregului sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie rutieră din cadrul Inspectoratului de Poliţie Județean Satu Mare au desfăşurat activități de informare a conducătorilor auto cu privire la noile modificări legislative în materie penală.

Astfel, polițiștii le-au adus la cunoștință conducătorilor auto, modificările legislative în materie penală, respectiv: conducătorul auto aflat sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive ori fără a deține permis de conducere, care provoacă un accident rutier soldat cu decesul victimei, cel dintâi va fi condamnat la închisoare cu executare, fiind eliminată posibilitatea de a fi condamnat cu suspendarea executării pedepsei.

Polițiștii sătmăreni vă recomandă:

Nu vă urcați la volan dacă ați consumat băuturi alcoolice sau substanțe psihoactive ori dacă nu dețineți permis de conducere.

Consumul de alcool poate afecta condusul autovehiculului prin faptul ca acesta cauzează:

• deficiențe de vedere;
• încetinirea reflexelor;
• reducerea concentrării și a vigilenței;
• crearea unei stări de relaxare și somnolență, ceea ce te poate determina să adormi la volan;

Nu vă puneți viața în pericol urcându-vă în autovehicule conduse de persoane care nu dețin permis de conducere sau care se află sub influența alcoolului sau a drogurilor.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Radu Răspunde

    Ma bucur de aceste actiuni ala Politiei. Pe viitor va rog sa aveti in vedere amendarea celor care stau cu telefonul la ureche in timpul condusului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.