Ultima actualizare: azi, 19:37

Naţionale

Rusia a bombardat Ucraina la 10 kilometri distanță de România. Cea mai apropiată lovitură înregistrată

Explozie puternică chiar lângă granița României, după ce forțele ruse au bombardat din nou regiunea Odesa.  Rachete și drone ar fi lovit porturile Reni și Ismail, situate pe Dunăre, în apropierea graniței româno-ucrainene, transmite Digi24.

Potrivit corespondenților militari, au fost atacate rezervoare petroliere, depozite cu arme și echipamente NATO.

„Este cea mai apropiată lovitură înregistrată de la începutul războiului declanșat de Federația Rusă în Ucraina de teritoriul României. Vorbim de o distanță de aproximativ 200 de metri, practic, peste Dunăre de teritoriul României, în zona Portului Reni – este un port ucrainean la Dunăre, aflat peste fluviu la aproximativ 200 de metri de teritoriul României, la aproximativ 10 kilometri de orașul-port Galați. Din imaginile care au fost publicate de la momentul impactului, aproximativ ora 04:00 dimineața și până în prezent, de mai mulți martori, vorbitori de limbă română, vorbim despre marinari români, moldoveni care erau pe partea românească a fluviului,  se vede o lumină puternică și se aude acel zgomot specific al dronelor care se apropie de țintă”, potrivit
Andreea Georgescu, jurnalist Digi24.

Potrivit martorilor, ar fi fost mai multe drone care ar fi atacat succesiv regiunea Portului Reni, sunt diverse relatări legate de cel puțin nouă drone care ar fi lovit portul aflat peste Dunăre și care de la începutul războiului a căpătat o importanță sporită, având în vedere nevoia Ucrainei de a asigura un flux de export pentru cerealele produse de această țară. În urmă cu o săptămână, acordul pentru exportul cerealelor prin Marea Neagră a expirat, iar Rusia a anunțat că nu intenționează să îl mai prelungească, drept urmare, în încercarea de a evita un blocaj autoritățile ucrainene cu siguranță se reorientează către sporirea exportului pe calea Dunării către Portul Constanța șamd. Așadar, putem interpreta această lovitură către porturile ucrainene de la Dunăre Reni și Ismail drept o lovitură strategică a armatei ruse către infrastructura vitală pentru Ucraina, pentru a îngreuna și mai mult situația Kievului prin instituirea unui blocaj, unei imposibilități de a continua transportul cerealelor de export către clienții Ucrainei., potrivit aceleași surse.

Foto: Digi24

15 comentarii

  1. Maci Laci Răspunde

    Noa mai ajutați mă Ucraina idioților???

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Ucraina țară artificiala… Ucraina a fost Rusia până în 1991.Aia nu spuneți că în 1944 UCRANENII au vrut sa i-a Maramureșul???

    • De aici înțelege fiecare ce vrea cel adevărat Răspunde

      Da, dar nici aia de ce nu zici că România în 1918 avea pretenții pentru Crimeea? Ce interesant ar fi acum! Sau că Stalin a refuzat să alipească din nou Ardealul de Nord de România de supărat ce era din cauza lui Antonescu? Ne-am vândut și sufletul atunci ca țară și am dat orice a vrut tătuca numai să ne dea înapoi? Asta nu zici? Tot bariul din minele din Dobrogea se ducea via Isaccea către sovietici și minereul de uraniu de la Băița Bihor era tranzitat pe la noi la Halmeu în vagoane deschise? No ce zici artificialule?

    • hun-gária stat fals! Răspunde

      Păi și hun-gária a fost tot o țară artificială! Au năvălit hunii peste bieții daci băștinași și le-au ocupat teritoriile și i-au forțat să adopte limba!
      Sugaci de orbán, avorton de cicciolina ce ești!

      • @hun-gária stat fals! Răspunde

        Ca peste tot in lume cei puternici si-au impus vointa. Romania exista multumita Tratatului de la Trianon, ceea ce oarecum explica frustrarea acestui popor.

  3. Loop Răspunde

    Atâtea bețe în roate bagă mutul de la Cotroceni până bagă România în război.

  4. NATO Răspunde

    Vorba cuiva destept din vecini: ”o sa va apere NATO cand veti fi pregatiti sa va aparati”

    • pe mă-ta n-a tolănit-o destul rusul Răspunde

      pe mă-ta n-a tolănit-o destul rusul

      • @pe mă-ta n-a tolănit-o destul rusul Răspunde

        Nu a apucat pt ca razboiul era demult terminat, mosule. Se pare ca tu ai ramas cu ceva sechele de la ei. Banuiesc ca esti gata sa mori pentru tara fiind asa revoltat. Esti liber sa mergi pe front karatist din tastatura.

        • pe mă-ta n-a tolănit-o destul rusul Răspunde

          Eu sunt gata să-mi dau viața pentru țara mea, ROMÂNIA actuală, cu ardealul și secuimea cu tot!!
          Dacă tot au murit străbunii mei pentru eliberarea acestui teritoriu, SUNT OBLIGAT să-l apăr!
          În schimb, mulți followeri de-ai lui orban țiganul ar fugi mâncând pământul în țara care nici nu-i vrea!

          • Mā-ta

            Unde au lupat strabunii tai? Si ce-au eliberat? Ce au construit dacii? :-)))).

          • @anyád

            Străbunicul meu a luptat în munții Tatra, trecând prin Buda-pest pentru un împărat care nici nu-i recunoștea nația, fraierit de unguri că în Ardeal nu trăiesc români!
            Bunicul meu a luptat în al doilea război mondial, a eliberat Careiul și a ajuns și el până la Buda-Pest!
            A venit acasă și a povestit cum ungurii îi salutau și îi primeau ca pe cei mai buni prieteni!
            Apoi au venit rușii și din prietenii cei buni am devenit agresori!
            Dar ai tăi străbuni} pentru ce au luptat? Sau au fost asupritori?

          • frustrare mare

            E mare frustrarea ca iar si iar repetati acelasi lucru. Altceva zici ca nici nu exista pe lume. Daca tot va preocupati de trecut cand aveti timp de prezent eventual de viitor? Sau ajungem pana acolo cand Homo sapiens s-a intalnit cu Homo neanderthaliensis?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.