Ultima actualizare: azi, 10:58

Locale

Valurile de caniculă, tot mai intense. ONU avertizează: „Omenirea trebuie să se pregătească”

Valurile de caniculă vor fi tot mai intense. Omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri mai intense de caniculă, a avertizat marți, 18 iulie, un expert ONU, care le-a recomandat cetăţenilor să-şi elaboreze propriul „plan de luptă” pentru a înfrunta temperaturile extreme.

„Astfel de fenomene vor continua să se intensifice, iar omenirea trebuie să se pregătească pentru valuri de caniculă mai intense”, a declarat John Nairn, expert în cadrul Organizaţiei Meteorologie Mondiale (OMM), un organism ONU, la o conferință de presă la Geneva. Specialistul a mai atras atenția că America de Nord, Asia, Africa de Nord şi în bazinul mediteraneean, vor înfrunta mai multe zile cu temperaturi de peste 40 de grade Celsius în această săptămână.

„Unul dintre fenomenele notabile pe care le-am observat este că numărul valurilor de caniculă simultane în emisfera nordică a crescut de şase ori începând din anii 1980. Această tendinţă nu prezintă niciun semn de diminuare. Mi-e teamă aşadar că necazurile nu s-au terminat”, a adăugat Nairn, subliniind că „este responsabilitatea fiecăruia să-şi facă un plan de luptă împotriva căldurii extreme”.


Sursa: Libertatea

3 comentarii

  1. Mihaita Piticu' Răspunde

    Normal ca o sa fie tot mai dese pentru ca toata lumea sta in masina non stop, plus avioanele. Nimeni nu mai umbla cu trenul. Si asta se intampla in toata lumea. Nu mai zic de Asia, cei mai mari poluatori. Nu ar strica inca o pandemie.

    • UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

      Corect. Dar sa te ia pe tine pandemia. Ce zici? Și stai liniștit că de când îi lumea au existat schimbări climatice. Nu te agita

  2. UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

    ONU o organizație de imbecili… Sa ne pregătim pentru iarnă idioților…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.