Ultima actualizare: azi, 17:36

Locale

Amenzi pe bandă rulantă. Magazine și restaurante din Satu Mare, sancționate de DSVSA

Amenzi pe bandă rulantă. Mai multe magazine alimentare și restaurante din județul Satu Mare au fost sancționate de inspectorii DSVSA. Au fost efectuate zeci de controale și s-au dat amenzi de peste 20.000 de lei.

Inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare au realizat, în perioada 11-17 august, 94 acțiuni de control. Verificările au vizat: unități de abatorizare, unități de procesare carne și lapte, unități catering depozite alimentare, hipermarketuri, supermarketuri, piețe agroalimentare, centre de colectare a laptelui materie primă, automate de lapte, unități alimentație publică, baruri, brutării, laboratoare de cofetărie, magazine alimentare și de legume fructe, piețe agro-alimentare.

În urma acestor controale au fost aplicate 13 sancțiuni contravenționale, din care – 7 amenzi contravenționale în valoare totală de 26.000 lei, din care amenzi contravenționale în valoare de 26.000 lei –  2 cantine/restaurante/catering + 5 magazine alimentare din localitățile Moftinu Mic – 2, Oar – 1, Păulean – 1, Satu Mare – 1, Pișccolt – 1, Doba – 1, – pentru nerespectarea normelor stabilite de Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și de valorificare a produselor alimentare, precum și pentru nerespectarea condițiilor de depozitare a produselor alimentare, dar și 6 avertismente pentru 6 producători particulari, de legume fructe din piețele agro-alimentare din Satu Mare – pentru manipularea necorespunzătoare a produselor aduse în piață, pentru comercializare.

DSVSA Satu Mare va continua acțiunea de verificare a unităților de alimentație publica și a unităților care desfac produse alimentare de origine animală și non animală de pe raza localităților județului, precum și a tuturor zonelor de agrement, ștrandurilor, taberelor și  pensiunilor de pe raza județului. Acțiunea va cuprinde și restaurantele și sălile de evenimente, care mai organizează în perioadă următoare nunți, banchete, boteze, precum și alte evenimente, pentru a pre întimpina apariția unor episoade nedorite.

Menționăm faptul că Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor NU a comunicat denumirea unităților sancționate.

2 comentarii

  1. Petre m Răspunde

    Bravo lacheilor! Omorâți toate firmele românești!

  2. Miky Răspunde

    Daca nu e dat numele firmelor e o stire de KKO.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.