Ultima actualizare: ieri, 21:48

Locale

Focare de pestă porcină în județul Satu Mare. Mai multe localități sub supraveghere

Focare de pestă porcină în județul Satu Mare. Mai multe localități se află sub supraveghere, informează Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Satu Mare.

,,În această perioadă, în județul Satu Mare, evoluează focare de Pestă Porcină Africană în localitățile: Tășnad, Odoreu, Lelei , Berveni, Rătești, Petrești și Lucăceni. S-a stabilit o zonă de supraveghere în jurul focarelor cu o rază de 10 km, incluzând localitățile: Hodod, Ser, Nadișul Hododului, Giurtelecul Hododului, Bogdand, localități si exploatații comerciale de suine din județul Sălaj si Maramureș, precum și exploatația comercială, din localitatea Giurtelecul Hododului.

Pentru focarele din localitatea Lucăceni: S-a stabilit o zonă de protecție în jurul focarului cu o rază de 3 km, incluzând localitățile: Lucăceni, Berveni, Cămin. S-a stabilit o zonă de supraveghere în jurul focarului cu o rază de 10 km, incluzând localitățile: Căpleni, Domănești, Cărei, Foieni, Urziceni, Urziceni Pădure”, informează DSVSA Satu Mare.

Crescători de animale amendați

În urma controalelor efectuate în această săptămână, în județul Satu Mare, mai mulți crescători de animale au fost sancționați. Amenzile se ridică la zeci de mii de lei.

,,În această săptămână, inspectorii de specialitate din cadrul Serviciului Sănătate și Bunăstare animală au efectuat un număr de 94 controale în exploatații profesionale și non profesionale din județul Satu Mare D.S.V.S.A. Satu Mare, a intensificat frecvența controalelor oficiale, pentru respectarea strictă a măsurilor de biosecuritate, în întreg sectorul avicol, în contextul evoluției la nivel  internațional a gripei aviare înalt patogene.

În urma acestor controale a fost aplicate 21 sancțiuni contravenționale, din care 18 amenzi contravenționale în valoare totală de 28.500 lei, din care, – 18.000 lei – 15 exploatații non profesionale din localitățile: Negrești Oaș – 6, Racșa – 6, Vama – 3,  – pentru vânzarea sau cumpărarea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a animalelor și pentru introducerea fără documente sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor, a altor animale în efectivele existente, + 3 amenzi contravenționale în valoare de 10.500 –  3 Farmacii Veterinare, din localitățile Satu Mare, Carei și Foieni, – pentru distribuția produselor medicinale veterinare fără documente care să ateste proveniența și/sau calitatea acestora și 3 avertismente – 3 crescători  de animale, din localitățile : Cămârzana – 1, Târșolț  – 1.  Medieș Vii – 1, – pentru introducerea/scoaterea de animale în/din exploatație fără anunțarea medicului medicului veterinar”, a mai informat DSVSA.


CITEȘTE ȘI:

2 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Făcătură! Vaccinul pt covid l-au făcut în câteva luni! Pesta este de zeci de ani! Ceva e putred! Putred ca să distrugă fermierul roman și țara. Cine plătește biletul? Pulimea, noi poporul. Și mai zice popa în Biserică: “…ȘI NE RUGĂM PENTRU CONDUCĂTORII ȚĂRII NOASTRE…” PĂI SĂ ÎI IA MAMA DRACULUI DE CONDUCATORI HOȚI !!!

  2. Maci Laci Răspunde

    PESTA PORCINA O MARE ABUREALA PENTRU POPULAȚIE.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.