Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

AVERTIZARE. Cod galben și portocaliu de inundații în județul Satu Mare

Hidrologii au emis astăzi avertizări Cod galben și Cod portocaliu de inundații în județul Satu Mare. Avertizarea Cod portocaliu este valabilă până miercuri seara, în timp ce avertizarea Cod galben este valabilă până joi dimineața.

COD GALBEN

Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru următoarele 24 de ore, specialiștii au instituit codul galben pentru unele sectoare de cursuri de apă, începând de astăzi, 23 august, ora 12:00, până mâine, la ora 8:00.

În acest interval, vor fi afectate bazinele hidrografice Vişeu, Iza, Lăpuș, Tur, Someşul Mare, Someșul Mic și Someș, unde sunt posibile creşteri de debite şi niveluri, cu probabilitatea depăşirii cotelor de atenție.

Atenţionarea hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare pe unele râuri din judeţele Satu Mare, Maramureş şi Bistriţa-Năsăud.

COD PORTOCALIU

Bazin hidrografic afectat: Tur – bazin amonte de acumularea Călineşti-Oaș şi afluenţii aferenţi sectorului aval de acumularea Călineşti-Oaș (judeţul Satu Mare).

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE pe râurile din acest bazin hidrografic.

Fenomenele se pot produce cu probabilitate și intensitate mai mare pe unele râuri mici din bazinul hidrografic Tur – bazin amonte de acumularea Călineşti-Oaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.