Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

FOTO. Cetățeni din Camerun și Ghana, opriți de polițiștii sătmăreni la granița cu Ungaria

Poliţiştii de frontieră sătmăreni au depistat pe direcția localității Foeni șase cetățeni, patru din Camerun și doi din Ghana, care intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

În data de 23 august, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Carei, județul Satu Mare, au declanșat o acțiune specifică pe linia prevenirii și combaterii migrației ilegale, în zona de responsabilitate, în cooperare cu lucători din cadrul Secției 7 Poliție Rurală Carei.

Astfel, în jurul orei 15.10, polițiștii au observat pe direcția localității  Foeni, județul Satu Mare, în zona de frontieră două persoane care se îndreptau spre granița cu Ungaria, nejustificându-şi prezenţa în zonă. Persoanele au fost interceptate si conduse la sediul Poliției de Frontiera în vederea continuării cercetărilor, totodată fiind anunțate și autoritățile de frontieră din Ungaria despre eveniment.

Câteva ore mai tarziu, pe aceeași direcție, polițiștii de frontieră au depistat alte patru persoane, care de asemenea au fost conduse la sediu.

În urma verificărilor specifice, s-a constatat că cei șase barbați sunt cetățeni străini, patru din Camerun și doi din Ghana, cu vârste cuprinse între 28 și 41 de ani. Toți au intrat legal în România și au permise de ședere pe teritoriul României,

Aceștia au declarat că intenționau să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din vestul Europei.

În cauză, se fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat. Cercetările sunt continuate sub directa supraveghere a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Carei, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun.


Sursa: Poliția de Frontieră

5 comentarii

  1. FARCAU Răspunde

    adio schengen ….la revedere …
    poate peste 20 ani !!!

  2. ombre Răspunde

    in oras s-au inmultit asa zisi muncitori, dar am surprins un lucru ciudat intr-o zi:cativa se deplasau pe o alee din m 14 si s-au impartit in 2 grupuri, au trecut pe la scarile blocurilor si au incercat care usa este deschisa si care nu, cand le-am intrebat in engleza ce cautati? toti au rupt-o la fuga, e clar ca vin cu intentii bune, si sunt muncitorii harnici de care avem nevoie!?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.