Ultima actualizare: azi, 15:48

Locale

FOTO. Mascaţii din Satu Mare, în acţiune în Bistriţa. Trafic de minori, 16 inculpaţi, 6 arestaţi

Mascaţii din Satu Mare au participat, alături de colegii lor din mai multe judeţene, sub coordonarea procurorilor de la Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud la o operațiune împotriva unui grup infracțional. În urma investigațiilor, au fost dispuse rețineri pentru 16 inculpați, implicați într-o serie de infracțiuni.

Grupul infracțional, a fost activ pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud în perioada 2021-august 2023, având ca principal obiectiv constituirea și operarea într-un cadru infracțional organizat. Inculpații sunt acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, trafic de minori, trafic de persoane și braconaj.

Liderul grupului, cunoscut în comunitate pentru experiența sa în domeniul vânătorii, a coordonat acțiunile grupului, care a inclus organizarea de partide de vânătoare ilegale. Armele letale, obținute ilegal, au fost folosite în aceste partide, reprezentând un pericol real pentru comunitate și mediul înconjurător.

Pe parcursul investigațiilor, s-a descoperit că unii membri ai grupului au fost implicați și în traficul de droguri de risc, în special pentru consum propriu, dar și pentru a le furniza gratuit altor persoane. S-a dezvăluit că un alt grup infracțional organizat a fost constituit în scopul comercializării de droguri și substanțe psihoactive, exploatării persoanelor vulnerabile, inclusiv a minorilor, și practicării prostituției.

Operațiunea de amploare a avut drept rezultat executarea a 27 de mandate de percheziție domiciliară în diferite locații din județul Bistrița-Năsăud. Echipa de intervenție a confiscat un arsenal impresionant, inclusiv 11 arme letale destinate vânătorii, arme neletale neautorizate, muniție ilegală, dispozitive night-vision, substanțe psihoactive, precum și alte elemente relevante pentru caz.

La data de 10.08.2023, procurorii au prezentat judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bistrița-Năsăud propunerea de arestare preventivă pentru șase dintre inculpați, în timp ce alți zece au fost plasați sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile. Ulterior, instanța a aprobat solicitările procurorilor, dispunând arestarea preventivă a celor șase inculpați.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul a 100 de luptători ai Serviciilor Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de poliție ale județelor Bistrița-Năsăud, Mureș, Maramureș, Cluj, Sălaj, Harghita, Covasna, Brașov, Botoșani, Bihor Suceava și Satu Mare.

Toți cei implicați în acest caz vor beneficia de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de lege, inclusiv prezumția de nevinovăție pe întreg parcursul procesului penal. Acțiunea determinată și hotărâtă a autorităților demonstrează angajamentul lor ferm în combaterea criminalității organizate și asigurarea siguranței comunității.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.