Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

FOTO&VIDEO. Protest mut la Teatrul de Nord: „Consecințe catastrofale ale Ordonanței de Urgență”

Zeci de angajați ai Teatrului de Nord din Satu Mare s-au adunat astăzi într-un protest spontan în fața instituției.

In cadrul protestului, aceștia si-au exprimat nemulțumirea față de OUG privind noile măsuri fiscale ale guvernului Ciolacu din cauza căruia mai multe teatre și muzee ar urma să fie desființate sau comasate,

Protestul pașnic a avut loc în fața Teatrului de Nord, a adunat laolaltă mai mulți actori, toți purtând în semn de solidaritate haine negre și afișe care denunțau deciziile guvernamentale. Mesajul lor a fost transmis în limba română și în limba maghiară.

Protestul a durat până aproape de ora 12, moment în care un simbolic gong a fost lovit de trei ori, semnificând încetarea protestului. Participanții s-au ridicat în picioare în semn de respect și solidaritate pentru instituția culturală și pentru valorile sale.

Angajații teatrului au subliniat importanța culturală a instituției și rolul său în comunitatea locală, cerând guvernului să reconsidere deciziile care ar putea duce la un impact negativ asupra patrimoniului cultural și artistic al țării.

5 comentarii

  1. 😝 Răspunde

    Pe voi și pe pensionari nu vă bagă în seamă nimeni din cei de sus. Poate doar Dumnezeu sa vă dea sănătate.

  2. 😝 Răspunde

    Într-o țară a inculturii, hoției, corupției, nepotismul și a șpăgi, n-ai lace te aștepta.

  3. c-block Răspunde

    După două mandate cu guwernul meu pe care am poftit așa arată România educată și România lucrului bine făcut. E noapte minții! Mai mergeți și la anul la vot berbecilor că vine altul să vă promită de toate. Că noi avem de toate numai de promisiuni neonorate ducem lipsă, nu??? Este o pură și scârboasă bătaie de joc la adresa culturii. Nu se pot toate cântări și judeca la kilogram! Dacă țara nu-și prețuiește intelectualii atunci în foarte scurt timp va intra în moarte clinică. Dar nu trebuie să așteptăm mult pentru asta. Țară de gheboși. Dar vă rog să nu vă grăbiți să luați măsuri. Mai e puțin și dipare pătura pentru care ar trebui să faceți asta. Și atunci ce faină economie veți mai face la bujet! Tocmai bună pentru niște îndemnizații supimentare la speciali! Atenție, oamenii ăștia atâta cer să fie lăsați să-și facă meseria, nimic mai mult! 😲😱😰

  4. Varu Răspunde

    Schimbați vă meseria,nu mai stați cu mâna întinsă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.