Ultima actualizare: ieri, 20:55

Locale

FOTO. Satu Mare: Nou protest al angajaților din Finanțe! Angajații, în fața instituției

Federația Națională a Sindicatelor din Finanțe anunță joi că „în toate județele din țară au fost declanșate proteste spontane” după ce ministrul Finanțelor nu și-a respectat angajamentele din acordul încheiat cu organizațiile sindicale. Angajații din municipiul Satu Mare au ieșit din nou, în această dimineață, în fața instituției.

„Astfel, incepand cu ora 8,30, sistemul fiscal romanesc nu este functional”, transmit sindicaliștii joi, într-un comunicat de presă.

Solicitarea principala a protestatarilor este „egalizarea salariilor pe functii similare”. Actiunile de protest spontane declansate la nivel national se pot intinde „pe o perioada nedeterminata, degenerand si in actiuni de strada”, mai spun sindicaliștii.

Potrivit acestora, nemultumirea angajaților din sistemul fiscal este „profunda” si se refera, pe lângă salarizare, la lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acuta de personal, șipsa spatiilor adecvate desfasurarii activitatii, precum si lipsa de protectie juridica a salariatilor, „acestia fiind lasati sa se apere singuri in fata instantei, multinationalelor, firmelor puternice care isi maximizeaza profitul (adica nu inregistreaza profit si nu platesc impozit la stat) si au resursele financiare necesare sa ne actioneze in judecata avand ca scop principal intimidarea noastra”.

La începutul lunii august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

13 comentarii

  1. Aspi Rina Răspunde

    Dati afara puturosii cu salarii nesimtite ! Jumatate dintre ei sunt suficienti la cat muncesc !

  2. Bogu Răspunde

    ”Expertilor financiari”, demisia si anjare la privat. Cine e bun, e cautat si face treaba. In schimb, daca profilul este al ”expertului plimbator de acte si dosare cu sina” e greu PISI, greu.

  3. Petre roman Răspunde

    sper sa va vad pe toti muncind de la 7 la 19 la privat, lenesilor. Cand o sa veniti voi in control si noi o sa fim in greva, LA MUNCA CU VOI NU LA INTINS MANA LIPITORILOR!

  4. Beny Kira Răspunde

    Reforma PSD lovește în oamenii de afaceri

  5. 😝 Răspunde

    Tăietori de frunze la cuțu! Marș la recuperat de creanțe, pomanagiilor. Când întra cineva la voi în birou, dați din colț în colț, vă faceți ca lucrați (facebuc, jocuri, etc…), nu știți răspunsul la solicitare, pasați omul de la un birou la altul (experiență proprie). VOI SI MAGISTRATII, SUNTETI LIPITORILE / TRÂNTORII ACESTEI ȚĂRI.

  6. România reală Răspunde

    Pentru cei care sunt acuma supărați de perspectiva că le zboară scaunul cu puf de sub fund le transmit o simplă întrebare. Oare dacă a-ți fi umblat după recuperarea TVA-urilor neîncasate și unde suntem campioni suma cum laudae pe toată Europa, deci oare dacă acei bani erau puțintel mai bine încasați vă dați seama că nu se ajungea la măsuri de austeritate???? Adică dacă ați fi făcut job-ul pentru care sunteți acolo???? No, aud ceva?

  7. Plătitor de taxe&impozite Răspunde

    Iar incepeti cu nemulțumiri măi trântorilor ? N-ajunge că frecați mentosana la serviciu pe mii de lei lunar ? Nesimțiți ordinari !

  8. expert finante Răspunde

    via de capul vostru nu stiti ce greu e sa refuzi oamenii ca nu au copie dupa ceva sau e in ordine gresita aranjat. Plus nesimtiti astia vin cu intrebari fara sa ia in considerare ca ma joc pe telefon. Nu au ochi in cap?
    Ce nu inteleg prostii e ca aici vi sa dai bani iar noi angajatii venim la locul de munca, da nu chiar sa muncim.

    • România reală Răspunde

      Păi nu pentru asta li se acordă spor de stress și de condiții vătămătoare la locul de muncă???? Vai, săracii de ei.😱🥴

  9. vadimT Răspunde

    Luni se fac angajari: Drexi, Zollner si altele.
    vreau sa va vad la poarta

  10. Vulpea bi-polara Răspunde

    Bai, cine e neprihanitu ala ce o scris aberatia cu “isi maximizeaza profitul”? Pqi cu asa cunostinte, fac contabilii firmelor la care mergeti in control febra musculara la obraji de atata ras. Pai mai, asta e jobul lor. La fel cum al vostru e sa incasati tva-ul etc. Deci in fitzuica voastra recunoasteti ca aia isi fac treaba, voi insa nu. Si tot voi iesiti in strada? Pai ar trebui sa fiti trimisi in strada rapid, fara sa mai faceti voi “efortu” asta

  11. Nha Răspunde

    La cules de prune cu voi. Va dau sa mancati o mama de bataie si un chistoc de tzagara! 😂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.