Ultima actualizare: ieri, 15:49

Locale

Încep Zilele Culturale Partium. Spectacole, târguri și super concerte la Satu Mare

Încep Zilele Culturale Partium. Spectacole, târguri, activități sportive și super concerte la Satu Mare, în perioada 17-20 august. Evenimentul, aflat la cea de-a 22-a ediție, va debuta încă de miercuri, 16 august, cu primul concert organizat în ziua zero.

Primul concert din cadrul Zilelor Culturale Maghiare Partium are loc astăzi, miercuri, 16 august, de la ora 19.00, la Muzeul de Artă din Satu Mare, acolo unde va concerta Cvartetul FOURever format din artiști ai Filarmonicii Dinu Lipatti, urmați de Variațiuni de apus care vor susține un concert de muzica clasica si rock.

Programe variate și cei mai buni interpreți!

Cea de-a 22-a ediție a Zilelor Culturale Partium va avea loc și în acest an în perioada 17 – 20 august. Locul principal de desfășurare va fi tradiționala Grădina Romei, unde promenadele vor fi pline cu standurile artizanilor locali și, bineînțeles, va merita să vă rezervați locurile și pentru curtea confortabilă a vinului. Vor avea loc, și în acest an, activități sportive și diverse competiții, activități și spectacole pentru copii. Organizatorii pregătesc un program cultural și de divertisment variat, iar serile vor fi dedicate super concertelor.

Anul acesta, în programul celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium, organizatorii au pus mai mult accent pe programele sportive și diversitatea muzicii, dar mai ales pe faptul ca toată lumea, indiferent de vârstă, poate găsi evenimente pe plac. Insula de Sport Partium, organizată pentru prima dată în acest an,  va avea menirea de a promova importanța sportului prin intermediul unor sportivi renumiți, dar va fi și un semi maraton și o competiție de ciclism. Dintre cele aproape o sută de programe, vă recomandăm cu căldură minunatele spectacole de păpuși, programele permanente din Grădina Romei, dar și cele ale zilei „zero” a evenimentului. Concertul de închidere a ediției din acest an a Zilelor Culturale Partium va fi un final pe măsură al evenimentului, trupa NOX promițând un concert spectaculos.

Cele mai tari concerte

Miercuri, 16 august, ziua zero a Zilelor Culturale Partium, Cvartetul FOURever format din artiști ai Filarmonicii Dinu Lipatti, va concerta la Muzeul de Artă, de la ora 19.00 cu concertul Variațiuni de apus. Concertul său de la muzică clasică la rock. Ziua de joi va fi, de asemenea, una foarte interesantă din punct de vedere al concertelor, deoarece legendara trupă Bikini va cânta pe 17 august, de la ora 21.00, pe scena Tarr Beton din fața Muzeului Județean Satu Mare. Îndrăgita trupă rock maghiară promite aceeași atmosferă cool cu care evoluaseră și până acuma la Satu Mare.

Vineri, 18 august, trupa HoneyBeast va concerta pe scena principală din Grădina Romei, de la ora 21.30, în timp ce la scena CBA din  Curtea Vinului, de la ora 20.00, puteți asculta formația Péterfy Bori & Love Band, tot aici  de la ora 23.00, trupa  Parno Graszt. Seria de concerte din Curtea Vinului continuă sâmbătă, 19 august, de la ora 20.00 cu Koszika & The Hotshots cu muzică indie, funk, soul și jazz-pop cu cu note transilvăneană, urmat de un concert Canarro – swing manouche, de la ora 23.00. The PhoenixSM vor reveni, de la ora 18.00, cu un nou concert extraordinar pe scena principală din Grădina Romei: fanii pot asculta melodii și cover-uri de inspirație alternativă, punk și pop-rock, după care, de la ora 21.00 urcă pe scenă legendara trupă rock din Ungaria, formația  Ossian.

Duminică, 20 august, ziua Sfântului Ștefan, se va deschide cu un concert extraordinar pentru copii pe scena CBA, în Curtea Vinului din Grădina Romei. Va evolua formația pentru copii Iszkiri, de la ora 11.00, urmată de Diabolus in musica, de la ora 16.30, pentru iubitorii de muzică alternativă, și de un concert excepțional susținut de Sun City Brass, de la ora 20.00. Pe scena principală din Grădina Romei va avea loc, de la ora 18.00, o petrecere Knock Out, în timp ce pe scena Tarr Beton, din fața Muzeului Județean Satu Mare, trupa NOX promite un concert spectaculos cu show de flăcări, ca punct culminant  de închidere a celei de-a 22-a ediții a Zilelor Culturale Partium.

15 comentarii

  1. Vizi Răspunde

    se zvoneste ca ar fi ultima editie a partium nap. vin vremuri grele la buzunarele udmr

  2. Norik Răspunde

    Stai linistit ca de la bujetu local mere .Pai Tarr are abonament la lucrarile primariei.

  3. Adjóò Răspunde

    Jó vagy már geci szájú bozgor te nagy vagány vagy pártium geci napok romániaban neked van aszfalt

    • Decebalus per Scorillo și dacii liberi Răspunde

      Definíció szerint ugyi a bozgor az aki hontalan. És az a hontalan aki nem találja a helyét és egyfolytában keresztül-kasul császkálja Európát koldulva. És akkor ki is a bozgor? Pont.
      U.i. Akinek nem inge ne vegye magára. Te biztos kiakadsz ettől mert csak ennyi eszed van. No csá.

    • Vezi că Spitalul nr. 9 deja te caută Răspunde

      Hülyével vitatkozni olyan mint galambbal sakkozni. Meccs közben felborítja a figurákat, leszarja a táblát és úgy járkál fel-alá mintha nyert volna. Úgy hogy igazad van faszikám.

  4. Duster Răspunde

    Scârbos ce vad aici. Nu ave-ți un gram de respect față de conaționalii romani. Scrieți pe ungurește la un articol în limba romana.
    Da-ti dovada de un sovinism ordinar.
    Rușine…………

    • Așa că ..... Răspunde

      Se comenteazxă Partium și nu cele de la Oțeloaia. Dacă nu ai fi așa șovin ai trec cu vederea. Probabil vei merge la Partium și vei țipa ca toate prezentările să fie subtitrat, tolerantule. Crezi că interesează pe cineva visele tale erotice scârboase? Nu știu de ce te preocupă. Treci peste și gata, ce are scofală? Exact cum ungurii nu merg la Oțeloaia. În paranteză la prima ediție Partium erau grupuri de români care au venit intenționat la Partium să facă scandal. Țipau că vor să audă manele și vor hamsii și mici.Serios zic asta. Dar asta știu că ți se pare perfect normal. Interesant că numai de zilele organizate de unguri e problemă dacă fac șvabii ceva și se vorbește doar șvăbește nu deranjează pe nimeni. Așa că ….

      • Duster Răspunde

        Mulțumesc
        Pe lângă ca ești ironic ești și nesimțit
        Am pomenit de alt festival?
        NU
        Deci… ori ești prost ori ești prost
        Te bagi în seama ca musca în cacat

        • Duster Răspunde

          Apropo
          Nu particip la festivale de genul.
          Am preocupări personale.
          Dar nu-i treaba ta unde ma duc eu.

        • Așa că ..... Răspunde

          Ba nu. Tu te bagi în seamă și cauți oriunde conflict. Ești cumva supozitor 2.0? Așa că … Auzi tu pe careva cum comentează ce mizerie este după sâmbră de exemplu. Sau că la Oțeloaia acum niște ani s-au cheltuit bani foarte mulți și bărea vântul printre spectatori că mai nimeni nu venise. Păi dacă asta le place? Las-o moartă că oricum ieși pe minus. În rest constat că sistematic și exclusiv numai noaptea comentezi. De aici nu se pot trage multe concluzii. Hai pa. Dacă nu mergi l festivalui de astea chiar nu pricep ce tot comentezi. De fapt nici eu nu mă duc, nici la zilele orașului de minim 10 ani. Nu am ce vedea.

          • Duster

            Pai dacă nu te duci, de ce te bagi în seama ca musca în căcat?
            Se vede pe caracterul tău ca ești un frustrat pus pe scandal și discuții inutile.

          • Norick

            “Apropo
            Nu particip la festivale de genul….”

            Nu vreau sa ma bag in discutia voastra , doar citez ce ai scris mai sus . Ambele iti apartin tie.. 😛 🙂
            “Pai dacă nu te duci, de ce te bagi în seama ca musca în căcat?

            Peace ! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.