Ultima actualizare: ieri, 22:22

Locale

Mamă judecată pentru abandon de familie. Copilul ei nu a mai vrut să audă de ea

O femeie din județul Satu Mare a fost dată în judecată de fostul soț pentru că nu a mai achitat pensia alimentară a copilului și pentru că nu l-a mai căutat pe acesta. Acum, femeia urmează sa fie judecată pentru abandon familial.

Potrivit informațiilor PortalSM, cei doi soți au fost căsătoriți timp de trei luni, după care au divorțat, iar în urma divorțului copilul a rămas în grija tatălui, mama fiind obligată să achite lunar suma de 170 de lei pensie de întreţinere până la majoratul acestuia.

În anul 2015, bărbatul și-a dat în judecată fosta soție pentru abandon de familie. La acea dată, femeia avea de achitat 5.610 de lei, după care a plătit luna următoare suma de 1.300 lei, rămânând să achite suma de 4.310 lei.

Potrivit declaraților minorului, ultima dată când a văzut-o pe mama sa a fost în preajma sărbătorilor de Paște, când aceasta a stat aproximativ trei săptămâni în țară. Femeia l-a vizitat la școală, i-a spus că i-a lipsit foarte mult și i-a dat 150 lei, mâncare, i-a cumpărat haine și înainte să plece i-a mai dat 50 de lei, să aibă bani de plăcinte.

Femeia locuiește în străinătate, iar acolo nu lucrează şi are probleme medicale. Cei doi au mai ținut legătura pe Messenger până la începutul verii, după care copilul a blocat-o, pentru că, potrivit acestuia, s-a plictisit să audă lucrurile pe care le relata mama sa.

În iarna anului 2022 băiatul și-a deblocat mama, iar aceasta i-a spus că o să îi dea banii când o să împlinească 18 ani deoarece crede că toți banii îi ia tatăl său și de aceea nu îi trimite nimic. După aceste incidente, băiatul a spus că doreşte ca mama lui să îi plătească sumele restante și să plătească regulat de acum înainte.

Femeia şi-a luat angajamentul că va plăti periodic pensia de întreţinere, dar şi restanţa.

La începutul lunii august, femeia a fost trimisă în judecată, urmând să pronunţată o hotărâre.

Un comentariu

  1. Realitatea SM Răspunde

    La această știre singurul lucru ce nu pricep este că tatăl și-a dat în judecata fost încă din 2015. Adică acum 8 ani. Ce așteaptă judecătoria? Ca acel copil să devină adult și atunci faptele se prescriu sau ce mai știu și eu???? Știu că nu se prescriu dar e deja penibil. Probabil este ceva familie din asta ruptă-n fund și nimeni nu-i bagă dde seamă. Dacă ar fi judecătorul în situația copilului ar aștepta tot așa 8 ani !!!!! fără sentință??? Voi nu vă sesizați specialilor????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.