Ultima actualizare: azi, 20:55

Naţionale

METEO | Cupolă de foc deasupra României! Urmează temperaturi sufocante în toată țara

Weekend de foc în România. Cupola de aer tropical aduce temperaturi de până la 38 de grade Celsius la umbră, ceea ce va face aerul extrem de greu de respirat. Nu doar în sudul țării. Disconfortul termic va fi ridicat și în regiunile vestice și estice. De asemenea, potrivit meteorologilor ANM, canicula se menține și pe tot parcursul săptămânii viitoare, potrivit Digi24.

„Deocamdată temperaturile nu trec de 40 de grade. Astăzi avem 36-37 de grade în termometre. Într-adevăr, mai cresc temperaturile duminică, luni și marți, când temperaturile vor ajunge la 38 de grade. Din date pe care le avem, valul de căldură se va menține și săptămâna viitoare. În toată țara vor fi temperaturi peste norma climatologică specifică lunii august și disconfort termic ridicat în mai toate zonele de câmpie, dealuri joase și podiș, acel indice temperatură-umezeală urmând să depășească pragul critic de 80 de unități. Cele mai ridicate temperaturi și disconfortul termic foarte accentuat se vor simți în partea sudică și sud-estică. Inclusiv în Capitală, foarte cald în aceste zile, caniculă, cu temperaturi maxime astăzi 35-36 grade, mâine 37-38.

Pe de altă parte, vorbim și despre instabilitate, însă aceste ploi pe care le așteptăm vor fi pe suprafețe foarte restrânse. Nu așteptăm un episod care să ne aducă ploi pe arii extinse, ci doar câteva ploi răzlețe, mâine, prin partea de V, N-V, centru. Aici vor fi ploi și descărcări electrice, dar pe suprafețe foarte mici. Chiar dacă vor fi cantități mai mari, acestea nu vor diminua efectul secetei care, așa cum știm, este destul de intensă și persistentă”, transmite Mihai Huștiu, meteorolog ANM, potrivit aceleași surse.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.