Ultima actualizare: ieri, 22:15

Locale

O sătmăreancă în moarte cerebrală a salvat mai multe vieți! Familia i-a donat organele

Doi pacienți internați la Spitalul Clinic Județean de Urgență din Oradea, printre care o sătmăreancă, au salvat mai multe vieți, informează bihon.ro. Familia sătmărencei, aflată în moarte cerebrală, a decis să-i doneze organele.

Unul dintre pacienți (un bărbat din Bihor în vârstă de 59 de ani) a căzut și a suferit un traumatism cranian sever, intrând în moarte cerebrală, iar o femeie de 56 de ani din Satu Mare, a suferit un AVC hemoragic și a intrat în moarte cerebrală, a spus asistentul șef ATI în cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Bihor, Petru Cotrău, mai informează bihon.ro.

Prin bunăvoința familiilor celor doi pacienți în moarte cerebrală a fost schimbată în bine viața a cinci oameni aflați în mare suferință prin intervențiile de transplant hepatic, renal și de cornee. Prima prelevare s-a făcut săptămâna trecută în noaptea de joi spre vineri, iar cea de-a doua în noaptea de duminică spre luni. De la ambii pacienți au fost prelevate ficatul, rinichii și țesuturi (cornee).

Pentru intervențiile de prelevare la Oradea au fost prezente echipele chirurgicale ale Institutului Clinic Fundeni (pentru ficat), Institutului Clinic de Urologie şi Transplant Renal – Cluj-Napoca (pentru rinichi) și de la Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București pentru cornee.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.