Ultima actualizare: azi, 13:20

Locale

Medicul controversat de la UPU, audiat la șase luni de la moartea Ștefaniei

Medicul de la UPU care s-a ocupat de Ștefania, fetița moartă la Urgențe, va fi audiat la șase luni de la petrecerea decesului. Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare au explicat pentru PortalSM că atâta timp cât medicul în cauză s-a aflat în concediu medical nu a putut fi audiat.

La începutul lunii august, el și-a reluat activitatea și urmează să își exprime punctul de vedere. Ancheta în acest caz nu a putut fi continuată fără poziția lui, fiind, în schimb, audiați alți 150 de angajați ai spitalului.

Reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare au precizat că propunerile privind măsurile prevăzute de Codul muncii în vigoare, dar și concluziile anchetei se vor afla la sfârșitul acestei luni.

„Ancheta vizând analiza decesului minorei Ș.R.K. în data de 18 ianuarie 2023 se apropie de final. Odată cu întoarcerea din concediu medical începând cu 01.08.2023 a medicului care a preluat cazul, acesta va putea fi audiat de către Comisia de Disciplină a unității conform reglementărilor legale, ca punct ultim al procesului de analiză, urmând ca la sfârșitul lunii în curs să avem concluziile finale și implicit propunerile privind măsurile prevăzute de Codul muncii în vigoare.

În toată această perioadă au fost instrumentate peste 150 de probe în forma declarațiilor scrise  și a audierilor de persoane, cu mențiunea că imposibilitatea audierii medicului UPU a temporizat finalizarea anchetei pe durata cât acesta s-a aflat în concediu medical”, au declarat reprezentanții Spitalului Județean Satu Mare pentru PortalSM.

 

Un comentariu

  1. ... Răspunde

    No comment. Trecând peste faptul că medicul a profitat la maximum de posibilitățile legale de a tărăgăna deznodământul cercetării acest fapt ne cam indică (in)capacitatea managerială a cuiva. Dar nu mă mai suprinde nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.