Ultima actualizare: azi, 21:27

Locale

Protestul angajaților din Finanțe continuă și astăzi la Satu Mare!

Protestul angajaților din Finanțe continuă și astăzi la Satu Mare, dar și în celelalte județe ale României. În toate județele din țară au fost declanșate, joi, proteste spontane după ce ministrul Finanțelor nu și-a respectat angajamentele din acordul încheiat cu organizațiile sindicale.

Angajații din municipiul Satu Mare au ieșit din nou, joi dimineață, în fața instituției, iar protestul continuă și astăzi.

Solicitarea principala a protestatarilor este „egalizarea salariilor pe functii similare”. Actiunile de protest spontane declansate la nivel national se pot intinde „pe o perioada nedeterminata, degenerand si in actiuni de strada”, mai spun sindicaliștii.

Potrivit acestora, nemultumirea angajaților din sistemul fiscal este „profunda” si se refera, pe lângă salarizare, la lipsa unui sistem informatic integrat, lipsa acuta de personal, șipsa spatiilor adecvate desfasurarii activitatii, precum si lipsa de protectie juridica a salariatilor, „acestia fiind lasati sa se apere singuri in fata instantei, multinationalelor, firmelor puternice care isi maximizeaza profitul (adica nu inregistreaza profit si nu platesc impozit la stat) si au resursele financiare necesare sa ne actioneze in judecata avand ca scop principal intimidarea noastra”.

La începutul lunii august, peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

3 comentarii

  1. radical2 Răspunde

    Iar au iesit trantorii din cuib?:))

  2. Aspi Rina Răspunde

    Dati-i afara !!Sunt destui care ar munci acolo pe jumatate din salariul pe care il primesc “nemultumitii” !!!

  3. kati Răspunde

    Eu vreau 5 roboți cu inteligență artificială în ANAF
    Ar fi costuri reduse oportunitate încasare de restanțe și nu făcute nevăzute datoriile unora pînă la prescriere
    DAR AȘ VREA ROBOȚI și la Urgență la CURTEA CONSTITUȚIONALĂ POLITIA RUTIERĂ PARLAMENT etc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.