PortalSM.ro – Stiri Satu Mare

USR cere primăriei să aloce fonduri pentru a ajuta sătmărenii afectați de furtună

USR, prin vocea deputatului Radu Panait, cere Primăriei Satu Mare să aloce fonduri pentru a ajuta oamenii afectați de furtuna care s-a abătut ieri asupra municipiului. Mașinile lor trebuie să fie reparate, acoperișurile refăcute, și asta nu poate fi amânat!, spune Radu Panait.

Redăm, mai jos, declarația deputatului USR:

,,După furtuna devastatoare de ieri, haideți să privim adevărul în față! Mașini distruse, acoperișuri sfâșiate și oameni care se luptă cu dezastrul – asta e realitatea!, iar primăria pare că doarme în continuare, se laudă că curăță străzile și atât!

Ce s-a întâmplat în urma furtunii de acum 2 luni? Cei afectați au fost lăsați în voia sorții, fără niciun sprijin real din partea primăriei. Și acum, când suntem din nou loviți de o calamitate, ce face primarul? Nimic! Mâine este ședința Consiliului Local, și acum este momentul să punem presiune!

Domnule Primar, nu mai putem aștepta! USR vă cere ferm să alocați fonduri din bugetul municipal pentru a ajuta oamenii afectați de furtuna de ieri! Mașinile lor trebuie să fie reparate, acoperișurile refăcute, și asta nu poate fi amânat!

Nu e momentul pentru vorbe goale și promisiuni nesemnificative! Comunitatea noastră are nevoie de acțiune acum, nu în viitorul îndepărtat! O comunitate puternică se sprijină reciproc în momentele dificile.

USR Satu Mare și consilierii locali USR vor cere mâine, în cadrul ședinței de Consiliu Local, pentru acordarea unei despăgubiri integrale pentru daunele cauzate de furtună, inclusiv cele provocate de căderea copacilor asupra vehiculelor”.