Ultima actualizare: ieri, 19:37

Naţionale

VIDEO. Explozii uriașe în țară. Un mort, multe victime și zeci de pompieri răniți

Explozii uriașe în țară. Cel puțin o persoană a murit și alte 33 au fost grav rănite într-o explozie, sâmbătă seara, la o staţie GPL aflată pe DN 1A, în localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa, informează Digi24.

Un număr de 26 de pompieri se numără printre victimele rănite, iar trei mii de locuitori au fost evacuați de pe o rază de 700 de metri.

„Au intervenit echipaje ale Serviciilor de Ambulanță București Ilfov și Dâmbovița și SMURD, care au acordat asistență medicală de urgență și au transportat victimele la spitale de urgență din Capitală: Floreasca, Universitar și Bagdasar Arseni”, se arată în comunicatul transmis de Minister.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat pentru Digi24.ro că va coordona celula de criză, constituită la MAI, și va merge la Floreasca, unde au fost transportați 23 de răniți. „Important este să avem comanda unică la MAI, o să coordonez celula de criză. Voi merge și la Floreasca, unde sunt 23 dintre răniți”, a spus Ciolacu.

 

17 comentarii

  1. România reală Răspunde

    În ultimele zile omul are impresia că țara asta a intrat în disoluție. Nici nu trebuie să ne bombardeze cineva că ne bombardăm singuri. Dacă nici acum nu îl schimbă pe Arahat atunci chiar că n merităm soarta. Pentru că era o stație care funcționa absolut ilegal și în localitate. Ceea ce nu e voie văzând distanțele față de zona de locuit. Zilnic ne surprind autoritățile din varii domenii cu câte o bomboană de asta ca să nu ne plictisim. Deja e prea mult. După accidentul de la 2 Mai cu drogatul ăla azi au fost alte două, tot cu drogați! Una la Timișoara și una la Brăila. Totuși nu credeți că ar fi cazul să se facă ceva concret și nu numai promisiuni din alea sterile și neonorate? Gen spital de mari arși care nu e nicăieri nici după 8 ani? Acum ce facem cu 33 de victime???? Aud ceva? Sunteți niște inconștienți. Dar e numai dovada că are dreptate Ciolacu și trebuie tăiat în carne vie printre armada de putori. Cu maceta. Nu toți sunt așa dar prea mulți dintre ei, nepermis de mulți. Și când se moare atunci trebuie luate măsuri. Că vedeți voi dacă se prevenea incendiul atunci nu-i așa că nu alergam la comitete de criză și nu aveam nevoie de o grămadă de lucruri, cu telefoane prin Europa că poate ne primesc marii arși????

    • ... Răspunde

      PROSTOVANE! Dar unde a fost ciolacul tau până acum, nu a fost la guvernare? De ce nu a făcut nimic până acum? El vrea doar banii tai prostule și nu va face vreo reformă

      • ... Răspunde

        M-aș bucura nespus de mult dacă nu te-ai folosi de nickul meu! Ce e așa greu? Chiar nu pricep. Aici toți sunt de vină și se sparge totul în capul celor actuali. Este o situație tolerată de ani buni și nimeni nu a văzut și nu a făcut nimic. Toate instituțiile statului sunt de vină în frunte cu primarul localității că doar de aia este ales primar! Eu aș intra cu buldozerul în rândurile instituțiile implicate, inclusiv ISU sau ISCIR. Rezervoarele trebuiau și omologate și metrologizate, deci și ITM. Dintre atâtea instituții degeaba care controlează și amendează în țară una nu s-a autosesizat????? Și toate astea lângă București pe lângă un drum național deci nu pe undeva ascuns????
        Deci te rog frumos și instistent scrie ce dorești și comentează ce dorești dar sub numele tău! Și nu te-am făcut prost tâmpitule. Prost e mă-ta care te-a fătat în șanț.

        • Carcotas Răspunde

          Problema e că instituțiile își fac treaba formal. Ce dacă avea autorizarea suspendată? A verificat cineva ce se întâmplă acolo ulterior? Probabil ca nu. Asa și cu evaziunea fiscală, sunt verificate firmele nu activitățile neînregistrat, ca e prea greu. Mai bine dai amenzi celor care, cât de cât, încearcă să-și facă treaba.

    • Vasi Răspunde

      Ce treaba are Arafat cu explozia?

      • H&R Răspunde

        @Vasi
        „Când am venit eu la primărie, această locaţie avea suspendată activitatea de cei de la ISU, nu mai avea voie să vândă carburanţi la cetăţeni. Dar venea cisterna, încărcau, ştiu ei ce făceau. Cei de la ISU au fost de 2-3 ori în control, dar mai multe informaţii nu deţin. Nu mai aveau voie să vândă la butelii la cetăţeni, dar cisternele încărcau acolo”, a declarat Petre Florin, primarul din Crevedia.

        • România reală Răspunde

          @H&R. Dar asta tot activitate ilegală se cheamă. Bine că celebra babă cu pătrunjelul mereu e disponibilă pentru o sancțiune! Stau și mă uit la știri siderat. Zici că statul ăsta cu armata sa de instituții speciale și foarte speciale se dezintegrează, Așa ceva într-o țară europeană în anul 2023?????? Și uite la știri și ce de accidente au fost, inclusiv mortale și inclusiv cu drogați! Nouă nu ne trebuie un război. Din ce se pare suntem în stare să ne autoeliminăm singuri.
          PS. Ultima explozie mare se putea evita dacă specialii cu furtunele cu apă tractau repede camionul care staționa la șosea. Indiferent dacă era goală sau plină orice om chiar și neavizat știe că în cisternă mai sunt vapori. Nu știu de ce nu au tras camionul acela de acolo. Pentru că aia a explodat.

      • România reală Răspunde

        Cine e secretar de stat în domeniu de mai bine de un deceniu???? Ia să văd dacă știi răspunsul!

  2. ... Răspunde

    Apropo, stația GPL care a sărit în aer era Ilegală și patron este fiul unui primar din partidul lui ciolacel, așa că vor mușamaliza totul, ce reforme visezi?

  3. Norick Răspunde

    ATAC CU DRONE UCRINENE LA CREVEDIA LÂNGĂ BUCUREȘTI!!! PANA LA URMĂ A FĂCUT-O ȘI PE ĂSTA NENOROCITUL DE ZELO!!!

  4. Maci Laci Răspunde

    MAȘINILE PE GPL BOMBE PE ROTI!!!! CER INTERZICEREA IMEDIATĂ ȘI SCOATEREA DIN CIRCULAȚIE A TUTUROR MAȘINILOR CU GPL!!!

  5. offff Răspunde

    Oare daca se intampla in judetul nostru care erau consecintele? Acolo era aproape de Bucuresti, unde teoretic spitalele sunt pregatite pentru asa ceva si totusi trebuie transferati in strainatate acei bieti lispsiti de sansa. In situatiile acestea cred ca se vede ca sunt indrepatiti acesti tineri care si-au riscat viata si sanatatea sa primeasca acele pensii speciale. Dar totodata se vede si ca cei care ne conduc, care au lasat sa se ajunga aici, care isi dicteaza legi pentru bunastarea proprie, nu merita nici macar aerul care il respira in tara asta! Oare Rafila, Arafat, Ciolacu, Ciuca au dormit azi noapte? Johanis? S-a catarat pe mormintele celor de la Colectiv pana in fruntea tarii si la 8 ani de atunci suntem exact in acelasi loc. Cati nevinovati mai trebuie sa moara pana cei din institutiile responsabile sa faca ceea ce le este trecut in fisa postului? Nu le cere nimeni mai mult decat sa aplice legea si sa verifice daca sanctiunile aplicate sunt respectate. Este chiar atat de dificil sa fim o societate sanatoasa, cu principii sanatoase si institutii functionale?

    • iLogic Răspunde

      Pana institutiile statului sunt politizate, deci ajung la sefie cei care trebuie sa ajunga cu tot cu examene date, pana la ultimul sef de birou, si vor ramane mult si bine, va fi greu de aplicat Legea pt toti in egala masura (“ai grija ca e de-l nostru”). Iar in cazul asta daca nu avea autorizatie statia ….e direct responsabil proprietarul.

  6. Mircea Covor Răspunde

    Va meritati soarta. Ca de comentat toti sunteti buni, da cand e vorba de fapte atunci ” mai rau sa nu fie “. Se pisa politicienii si sefii de institutii pe voi de ani de zile, da cand e vorba de protest se aduna o mana de oameni si ridica niste pancarde. Mare rezolvare la solutie. Trebe inca un 89 dar daca nu’s Americanii sa va impinga din spate sa aprinda scanteia sunteti vai de voi.

    ” Desteapta-te romane din somnul cel de moarte …” pana si imnu va indeamna sa nu mai dormiti pe voi. Oilor

  7. H&R Răspunde

    @România reală
    “Zici că statul ăsta cu armata sa de instituții speciale și foarte speciale se dezintegrează,”
    Pe limba maghiara este o zicala:
    Sok bába közt elvész a gyerek!
    Pe limba romana:
    Intre multe moase se pierde copilul!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.