Ultima actualizare: azi, 14:00

Naţionale

VIDEO. O nouă zi pe litoralul românesc: bătaie generală între turiști, jandarmi și polițiști

Doi tineri au fost bătuţi de şase bărbaţi necunoscuți, marţi după-amiază, la Costineşti, iar agresorii au avut un comportament violent şi faţă de poliţiştii şi jandarmii chemaţi să intervină, a anunțat Poliția.

În imaginile apărute în spațiul public se vede cum după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între turiști, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați chiar pe plajă.

Conform Poliției Județene Constanța, poliţiştii din Costineşti au fost sesizaţi, în jurul orei 14.15, de doi tineri de 19 ani și 23 de ani că ar fi fost bătuți de mai multe persoane necunoscute.

„Către zona indicată s-au deplasat două patrule mixte, formate din poliţişti şi jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Tomis Constanţa, care au identificat persoanele bănuite, respectiv şase bărbaţi. Aceştia au avut un comportament recalcitrant şi agresiv fizic faţă de poliţişti şi jandarmi, cărora le-au adresat şi amenințări, motiv pentru care s-a procedat la imobilizarea acestora, persoanele în cauză fiind conduse la sediul Poliţiei staţiunii Costineşti”, a precizat IPJ Constanţa, conform News.ro.

Poliţiştii spun că au deschis dosar penal pentru infracţiunile de ultraj, lovirea sau alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Încătușați pe plajă

În imaginile apărute în spațiul public se vede cum după apariția forțelor de ordine totul s-a transformat într-o bătaie generală între agresori, polițiști și jandarmi, mai mulți bărbați fiind încătușați chiar pe plajă. De asemenea, în imagini se vede cum un jandarm lovește cu pumnii un turist.

„Câțiva smardoi s-au simțit prinși în aglomerația de pe faleza din Costinești și au început să își care reciproc pumni și picioare. În apropiere erau două patrule de poliție a căror prezență a fost solicitată de larma turiștilor. Doar că, în stilul specific românesc, cei care se luaseră la bătaie au uitat brusc de conflictul dintre ei și și-au îndreptat atenția asupra polițiștilor și jandarmilor. De la lovituri corp la corp și până la înjurături cu trimiteri către origini sau morți, pe cei implicați în conflict, aflați într-o stare avansată de ebrietate îi veți vedea mâine la televizor spunând că sunt victime. Se poate observa că înregistrarea este realizată după începerea conflictului în condițiile în care deja se folosise aparat-ul iritant lacrimogen, iar unul dintre jandarmi avea uniformă sfâșiată.

[….] Haideți băăă c-avem bătaie” – acesta este începutul conflictului iscat pe fondul consumului excesiv de alcool și a teribilismului acestor tineri. Dacă la început s-au bătut între ei, după intervenția polițiștilor și jandarmilor, scandalagii și-au unit forțele și au devenit agresivi și violenți la adresa colegilor. Acum așteptăm “specialiștii Facebook” să ne spună cum polițiștii/jandarmii trebuiau să încerce să aplaneze conflictul cu vorba bună și să nu reacționeze dacă au fost loviți, scuipați, înjurați și amenințati”, transmite Sindicatul Europol.

Imaginile au fost publicate de către Sindicatul Europol.

Un comentariu

  1. Aldo Răspunde

    Ganditi-va putin la barbatul in short verde, care doarme linistit in multime, fara nici o problema. Vine la mare, concediu, odihna, iar in jurul lui bataie generala.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.