Ultima actualizare: azi, 18:14

Locale

Alertă într-o școală din județ. Elev posibil drogat; s-a făcut prima sesizare la numărul 119

Alertă într-o școală din județul Satu Mare. S-a făcut prima sesizare la numărul unic 119, pus la dispoziție de autorități pentru sesizarea cazurilor de consum de droguri sau violență în unitățile de învățământ.

Numărul unic 119 a fost pus la dispoziție de autoritățile sătmărene la sfârșitul săptămânii trecute. La acest număr, sătmărenii vor putea raporta atât cazurile de consum de droguri în rândul elevilor, cât și cazurile de violență în școli. În cursul zilei de astăzi, miercuri, 27 septembrie, a fost făcută prima sesizare anonimă ce a venit din Bixad și care face referire la un elev. O echipă s-a deplasat deja la fața locului. ,,Astăzi a fost primul caz, prima sesizare anonimă din zona Bixadului. Echipa este în drum spre Bixad”, a spus prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, în cadrul unei conferințe de presă.

Instituția Prefectului Satu Mare organizat, săptămâna trecută, o întâlnire la care au participat și instituțiile cu atribuții în combaterea traficului și consumului de droguri. În cadrul întâlnirii a fost prezentat Planul de cadru de acțiune pentru siguranța școlară, care vizează mai multe măsuri, printre care combaterea violenței în unitățile de învățământ din Satu Mare, precum și combaterea și prevenirea consumului de droguri în rândul elevilor.


CITEȘTE ȘI:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.