Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Cine este sătmăreanul refuzat de trei centre medicale. A murit la Spitalul Județean Sau Mare

Un sătmărean în vârstă de 52 de ani s-a stins după ce i-a fost refuzat transferul la trei centre medicale din țară. Pentru că avea o fisură de trahee, iar la Spitalul Județean de Urgență Satu Mare nu este niciun specialist în chirurgie toracică, medicii de acolo au cerut ajutor în zadar colegilor. 

Bărbatul din comuna Beltiug lucra ca șofer în Germania, dar a venit în vacanță acasă. Joia trecută acesta a ieșit la plimbare cu un scuter, iar într-o clipă de neatenție s-a dezechilibrat și a căzut din mers. Un martor a sunat la 112. La Spitalul Județean Satu Mare au ajuns imediat și copiii bărbatului, iar medicii le-ar fi transmis că este în stare stabilă, că i-au făcut un computer tomograf, dar că vor repeta investigația.

După aproape zece ore de la internare, un reprezentant al spitalului a sunat-o pe soția pacientului ca să îi spună că a intrat în stop cardio-respirator, dar și-ar fi revenit. Până a ajuns biata femeie la spital s-a stins. Abia atunci a aflat că medicii au cerut ajutor colegilor din Cluj, Oradea și Baia Mare.

Între 05:00 și 06:00 dimineața am vorbit și mi s-a spus că a făcut un stop cardiac și la 07:00 dimineața mi s-a spus că s-a refuzat transferul de la spitalul din Satu Mare, că s-a încercat sau au încercat transferul. Nu i-au dat nicio șansă la viață, la 52 de ani”, a spus soția bărbatului.

În Spitalul Județean din Satu Mare nu sunt specialiști în chirurgie toracică și cu atât mai puțin o secție dedicată.

 „Vom formula o plângere penală față de faptă. Vom vedea care a fost motivul refuzului de preluare și la ce moment a fost făcută această solicitare raportat la diagnosticul destul de grav”, a declarat avocatul Ovidiu Silaghi.

Managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj-Napoca a precizat că nu li s-a cerut transferul în mod oficial, ci doar sfatul.

„Medicul de gardă din ATI din serviciul de urgență, din UPU, din Satu Mare, a contactat medicul de gardă din chirurgia toracică a Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie din Cluj. I s-a spus să adreseze celui mai apropiat Centru de Chirurgie Toracică, din Baia Mare, care are dotarea necesară, Terapie Intensivă. E la o oră distanță și poate să îi monteze tub de dren. I-a spus exact ce trebuie să facă”, a spus Vasile Mureșan, managerul Spitalului Clinic de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca.

Cei de la Spitalul din Satu Mare susțin că bărbatul era transportabil, dar că au fost refuzați de toate cele trei centre medicale.


Sursa: știrileprotv.ro


15 comentarii

  1. ... Răspunde

    De ce PLM nu scrieți că nu a purtat cască de protecție? Dacă scuterul merge cu mai mult de 45km/h trebuie permis pentru motocicleta!

    • ... Răspunde

      Comerntează sub nick-ul tău. Vezi că ce ți-am “dorit” rămâne valabil în continuare că văd că nu încetezi. Apoi să te văd eu pe tine cum vei da din colț în colț de încapi pe mâna eroilor în halate albe. Nici atâta nu vei rezista ca nefericitul ăsta. Și chiar dacă nu a purtat cască deocamdată medicii nu sunt polițiști rutieri. Deocamdată. Sau după tine dacă a comis-o atunci nu are dreptul la minima asistență medicală de urgență??? Așa că du-te-n PLM!

  2. Vasy Răspunde

    “Eroii din linia intai” cei care s-au luptat cu virusul, pacat ca nu ia luat naiba pe unii dintre ei.

  3. Comarov Răspunde

    In lumea asta,acolo am ajuns,că viața omului nu mai contează,nu fac absolut nimic în momente critice pt salvarea unui vieți omenești,numai încasează salariile cu sute de milioane,asta important,pt asta este loc în buzunar și în portofel,dar pt un om că sa fie internat nu mai este loc niciunde!!!Sa fie rușine.Sa cunoaștem toți medicii nesimțiți și spitalele numai din VEDERE!!!

    • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

      Partea mai dură este că așa se pare că nici nu au cerut transferul pacientului doar s-a discutat telefonic. Clujul am înțeles că a recomandat să fie transferat la Baia Mare că e mai aproape și era perfect tratabil. Medicul care a făcut grozăvia asta va transpira ceva dacă va fi cercetat. Dar speranțe mari nu am pentru că vezi câte cazuri se mușamalizează pe la noi. Eu în locul managerului care oricum e interimar m-aș fi ridicat singur și aș fi plecat. Zici că este tabără de exterminare acolo, asta este impresia generală. Și cui folosește asta?

  4. ... Răspunde

    Sunt un labagiu trist și singur, doar insulina mă mai binedispune

    • ... Răspunde

      @Gheorghe, eu zic să încetezi că deja ești mai mult decât penibil. Dacă mă supăr încep să-ți public și celelalte porecle pe care le folosești. Ești retardat mintal omule?

  5. Ionel Răspunde

    O intrebare dintre cele multe care se ridica este: unde mai mergem cand patim ceva? Ca decontam in sistem o viata intreaga si am ajuns sa nu mai avem sistem. Am ajuns inapoi in evul mediu. Ce facem?

    • ... Răspunde

      Și trist este că așa de bine au reușit să destructureze aproape tot că dacă dintre ei careva se îmbolnăvește pune și el/ea aceeași întrebare. Că nu mai știi la cine și unde să apelezi. La noi colac peste pupăză pe plan mai e o problemă destul de serioasă și pe parte de diagnoză. Că mai dau rateuri și cam prea des. Și la diagnoza greșită știi că urmează tratamentul greșit. Nu vreu să-ți descriu reacția unor medici din centre serioase vizavi de diagnozele sătmărene cu care merg bolnavii la tratamente mai departe. Eu ce am experimentat a fost la Cluj, Tg.Mureș și Timișoara. Că săracii nu au încotro. Și nu mi se pare deloc normal. Dar pretenții sunt cu duiumul.

      • ... Răspunde

        La cât de bolnav sunt, am experimentat toate spitalele din Romania

        • ... Răspunde

          Te va bate cel de sus. Continuă te rog. Ești un inconștient Gyuri dragă. Cunosc eu pe alții care îmi dădeu lecții că de ce nu am eu grijă de mine. Deocamdată ei au ajuns la locul de veci și cam prematur. Alea experiențele au fost cu aparținătorii asta ca să știi. Inclusiv cu diagnostice absolut aiurea total greșite. Norocul e că eu am învățat pe pielea mea că verific orice și cer a doua părere tot timpul. Medicul meu de diabet ar putea să-ți povestească multe. Așa că mai glumește te rog. De asta sigur nu vei mai scăpa. Eu un fel de blestem.

      • ... Răspunde

        Merg să-mi iau insulina de la 18

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.