Ultima actualizare: azi, 17:29

Locale

Concursul Blisseva Partium Spirit s-a încheiat cu o gală de excelență

Asociația pentru Dezvoltare Rurală Satu Mare și Asociația Cultura Pălincii din Valea Ierului au organizat pentru prima dată un concurs de pălincă și băuturi spirtoase sub denumirea de Blisseva Partium Spirit Award, gala avâd loc în Castelul Károlyi din Carei.

La concursul internațional de pălincă și băuturi spirtoase care a avut loc la Carei au fost depuse 470 de mostre. Arbitrii au fost foarte exigenți, acordând medaliile în urma unor analize stricte, dar au oferit și sfaturi producătorilor pentru a-i ajuta să devină și mai buni.

Nu trebuie să bei multă pălincă, trebuie să bei pălincă bună”, a fost mesajul cu care primarul Careiului, Kovács Eugen, i-a întâmpinat pe concurenți. „Mulțumesc producătorilor care fac ca pălinca din Satu Mare să fie un produs atât de căutat”- a afirmat președintele Consiliului Județean, Csaba Pataki.

Deputatul Lóránd Magyar a declarat: Îmi doresc ca tradiția pălincii în aceste zone să rămână intactă”.

Juriul a decis ca 85 de mostre să primească medalia de aur, 132 medalii de argint și 105 de mostre medalii de bronz.

Premiul „Cel mai bună pălincă” a fost câștigat de Béla Rizo, marile premii fiind câștigate de Károly Csucsai, Ștefan Ioan, Czapp Árpád-Levente și Dr. Lunczer János, cel mai premiat concurent.

Blisseva Partium Spirit Award a fost un real succes, următoarea ediție va avea loc anul viitor, în luna febaruarie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.