Ultima actualizare: azi, 18:04

Locale

Despăgubiri de 500.000 de euro pentru un sătmărean rămas invalid după un accident

Despăgubiri de 500.000 de euro pentru un sătmărean rămas invalid după un accident. Sătmăreanul a fost lovit în plin de o mașină, iar în urma evenimentului acesta a rămas paralizat.

Potrivit informațiilor PortalSM, la data de 08.11.2018, un șofer în timp ce conducea autoturismul marca BMW, având o viteză de 70-80 km/h, pe str. Principală – DN 19 – în localitatea Certeze, sector de drum pe care viteza maximă admisă este de 50 km/h, a surprins şi accidentat un pieton care s-a aflat în traversarea străzii. În urma impactului a rezultat rănirea gravă a pietonului, răni care au necesitat 150-160 de zile de îngrijiri medicale pentru vindecare şi care au dus la instalarea unei infirmităţi fizice (cu caracter permanent, ireversibil) prin pierderea funcţiei sistemului locomotor.

Fiind audiată, victima a declarat că s-a întors de la un picnic câmpenesc, iar după ce a coborât din maşină şi a intrat în curtea locuinţei, la întoarcere s-a angajat în traversarea străzii, prin acelaşi loc, întrucât cea mai apropiat trecere de pietoni era la 1 km distanţă. A mai spus că a văzut la o distanţă de aproximativ 100-150 metri un autovehicul care circula dinspre Negreşti-Oaş şi un altul care circula dinspre Certeze, pe acesta din urmă l-a aşteptat să treacă, apoi s-a angajat în traversarea străzii în fugă considerând că poate face acest lucru, întrucât maşina care venea dinspre Negreşti-Oaş era departe. A menţionat apoi faptul că, în momentul în care a ajuns la mijlocul străzii, a simţit că este lovit şi că a sărit în aer, după care şi-a pierdut cunoştinţa, revenindu-şi la spital. În urma accidentului a rămas invalid, în proporţie de 80%, având nevoie de scaun cu rotile pentru a se deplasa.

Șoferul vinovat a fost condamnat, în această săptămână, la un an și două luni de închisoare cu suspendare. Sătmăreanul accidentat și rămas paralizat în urma evenimentului a primit despăgubiri de 500.000 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.