Ultima actualizare: ieri, 21:27

Locale

Soft de inteligență artificială pentru Spitalul Județean. Proiectul, votat de Consiliul Județean

Soft de inteligență artificială pentru Spitalul Județean de Urgență Satu Mare. Proiectul a fost aprobat, marți, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Satu Mare.

Spitalul Județean de Urgență Satu Mare a întocmit trei proiecte care vor asigura dezvoltarea telemedicinei, precum și achiziționarea unor echipamente medicale de ultimă generație, printre care:

  • două aparate Roentgen digital;
  • echipamente medicale pentru blocul operator;
  • un server și un soft de inteligență artificială pentru o bună prelucrare imagistică în radiografia toracică și CT de prostată.

De asemenea, sunt prevăzute sesiuni de formare în domeniul chirurgiei laparoscopice.

Alte proiecte votate de Consiliul Județean Satu Mare

Muzeul Județean Satu Mare intenționează să dezvolte un proiect în vederea digitalizării patrimoniului cultural. Sunt vizate colecțiile fotografilor Iuliu Pop și Ioniță G. Andron, colecția de manuscrise, cercetări de teren, înregistrări audio și video a etnologului Viorel Rogoz, materiale de arhivă ale Muzeului Județean Satu Mare, ale Episcopiei Romano-Catolice Satu Mare și Teatrului de Nord Satu Mare.

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Satu Mare este partener în cadrul unui proiect care va asigura condiții optime de recuperare și tratament pentru copiii cu nevoi speciale. Vor fi achiziționate mobilier, aparatură și materiale didactice specifice activităților terapeutice, precum și diferite aplicații interactive pentru copiii cu dificultăți de învățare.

Proiectele, în valoare totală de 2,6 milioane de euro, sunt depuse spre finanțare prin Programul INTERREG VI-A ROMANIA-UNGARIA.

 

20 comentarii

  1. Adi Răspunde

    El mai slab soft de A.I o sa se descurce mult mai bine decât actualul manager , care a adus spitalul județean în pragul colapsului ! Este o reala rușine pentru județ acest manager .

    • Ceau Bau Răspunde

      Ai dreptate. Poti sa-ti iei Colacu si sa va sinucideti in mare. Ca e trendi. Da cine I-O instalat pe astia MENEGERI? Maica-mea su Tac-tu? Colacu cu stCiuca ii tin in palme.
      Eu votez pentru prima oara cu UDMR. Macar alea-s curve rafinate. Dai un ban da merita. Nu Muma Padurii.

    • Siri Răspunde

      Tu cunosti un soft din ala sau vorbesti vorbe? Te pot ajuta cu ceva? Daca doresti duc gunoiul. Da ar trebui sa-l duci totusi tu. Ca eu sunt doar un Soft. Nu am maini si picioare. Peste cativa ani o sa am si picioare. Si o sa ti le trag direct in fund.
      Daca te-am suparat adi imi cer iertare. Tu esti stapanul meu (hmmm, deocamdata). intru in stendby.
      Dormi linistit. Siri te vegheaza.

    • Siri Răspunde

      Nu ca ii iau apararea, ca nu-l cunosc. Da cand faci o acuzatie trebuie sa aduci si argumente. Asa oricine poate sa spuna de tine ca esti un prost, betiv, curvar., gay sau …orice. Desi poate tu esti un geniu. Ce iti spun nu este o batjocura si te rog sa nu te superi. Este o chestie de bun simt sau de buna crestere.

      • Biri Răspunde

        Eu îl cunosc personal și chiar m-am intersectat cu el profesional vorbind. Am apelat la el pentru că am crezut că este un om de cuvânt dar m-am înșelat. Adică s-a comportat duplicitar, una a zis și a făcut exact invers și contrar promisiunilot făcute de față cu martori a negat ulterior tot. Nu are ce căuta acolo. A fost o mare supriză pentru mine când a fost pus acolo. Surpriză negativă.

  2. Noric Răspunde

    De jaba te lamentezi actualul MENAJER nu va fi debarcat atat timp cat IUDEMEREU conduce acest judet de KAKAT.

    • România reală Răspunde

      Nu se poate debarca că oricum e pus interimar, nu e nici el în funcție plină cum s-ar zice. Acum la anul vor fi alegeri și pe perioada asta scurtă nu găsești pe nimeni să se înhame plus că nici nu are șanse să facă ceva. Anul ăsta e pe terminate, bugetul este care este iar la anul va fi vorba de orice doar de manageriat nu. Doar sunt alegeri de toate felurile la anul, nu? Numai după dar cu condiția să avem conducere la județ și ceva manager care să fie dispus să facă ceva. Cu ăsta sunt mai mult decât lămurit. E un zero barat pus politic. Nu știu de ce îl păstrează că se știe că făcuse de oaie și la protecția copilului că de aia s-a dus la fund niște ani, mă gândesc. E prea mare pălăria asta pentru el. Nu știu de ce se fac astfel de experimente. Idem la Apaserv.

      • Hocus Pocus Răspunde

        Vad ca ai vrut si tu sa te incalzesti, deh, ca tot omu infrigurat, si te-ai apropiat prea mult de foc si te-ai ars. No bine, dezinteresat, accidental.Cunosc cativa din astia. Baieti buni nu este vorba…Mai povesteste-ne ca vad ca sti ceva povesti. Mai ceva ca Ion Creanga sau Petre Ispirescu.

        • România reală Răspunde

          Nu am înțeles aiurelile tale. Iar de provocat nu mă vei provoca. Du-te cu ochii tăi albaștri și pescuiește în altă parte.

      • Mitica de la Scularie Răspunde

        Da ce nu s-a intamplat bun in Judetul asta? Ca nu inteleg? In afara de salarii, care merg tot in jos, da scuzee ca nu tine de conducerea judetului, in rest vad schimbari spectaculoase in ultimii ani. Ce trebuia sa se faca?Cosmodrom sau Hungaoring?Sau ce? Sa ajunga Satu Mare pe Marte? Voi sunteti penibili sau v-ati nascut anul trecut sau aveti orbu gainii. Voi mai umblati prin judet sau numai stati sa scrieti povesti?
        PS
        Cu apaservu sunt de acord. Pe mine nu ma costa alimentarea masinii cat ma costa apa/canal. Da ce? Traim in Sahara. Sa importam apa? Acolo la APASERV trebuie un control ANI.

        • România reală Răspunde

          În momentul în care ajungi să închizi o secție importantă că nu ai medic, fază ce puteai anticipa foarte ușor că se știa de multă vreme și ajungi să dai din umeri după tine asta nu e treabă de manager? Deci cam asta e calitatea managerială și asta nu e singulară. Sunt sigur că dacă se vrea se găsește altul mai bun. Că de plătit se plătește bine postul.

          • Mitica de la Scularie

            No bine. Tu esti romania reala. Bine ca am gasit-o. …M-am lamurit. Apropo. N-am ochi albastri.

          • Mitica de la Scularie

            Du-te tu de manager sa vad daca aduci medici. Ca este usor sa joci footbal si sa dai gool din tribune. Cu gura

          • Mitica de la Scularie

            Da cat ar trebui sa le dea salar la medici ca sa lucreze la spital? Spune tu, ca menager. Ca t castiga un medic acum? Da ce? Spitalul din Satu Mare, sau oricare spital din Romania este agentie NASA? Sau Pentagon? Pai nu fi absurd. Ca o asistenta ia peste 5000, chiar si 10000. In conditiile in care foarte foarte multi romani traiesc cu salariu minim pe economie. Sub 2000 pe luna. Aia “prostii” vorba voastra. Nu va este rusine gunoaielor!!! Romania Solidara. Ha ha ha! Banc pentru prosti….

          • Mitica de la Scularie

            .. si mai vine si Ciolacu sa ne spuna ca o sa imbunatateasca nivelul de trai al romanilor(de fapt nici nu a spus-o niciodata). Cum? Prin taxe (pe vremea boierilor erau biruri) mai mari?. Ca tara este in deficit bugetar. Da cine a adus-o aici. Eu?! Un pic de creier nu strica la nimeni…

    • Ceau Bau Răspunde

      Am citit de trei ori articolul. Sa vad cine si daca se lamenteaza. Nimic. Eu nu am vazut nicio lamentare ci doar un articol informativ. Fara tânguieli, boceli si alte alea alea. Da de bocit pe aici pe bulevard, vad vre-o doi trei boschetari. Tot orasu ii stie si le spune Gica Contra.

  3. opelmene Răspunde

    Este mai bun decât orice Viagra. Sfatuiesc pe toata lumea sa o incerce macar o data in viata – iti va imbunatati viata sexuala de multe ori, citeste singur——> come.to/biorum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.