Ultima actualizare: azi, 19:07

Naţionale

Explozie pe șantierul autostrăzii A7. Patru oameni au murit, iar alți șapte sunt în stare gravă

Un incendiu puternic a avut loc în Călimănești, județul Vrancea, după o explozie la o magistrală de gaz, posibil lovită de muncitori care lucrau la autostrada A7. Patru persoane au fost găsite carbonizate de către salvatori, iar alți cinci oameni sunt răniți, dintre care doi cu arsuri grave.

Doi bărbaţi de 61 şi 53 de ani, victime ale exploziei de la magistrala de gaz de la Călimăneşti, urmată de incendiu, care prezentau arsuri pe 65, respectiv 40% din corp, au fost preluaţi cu elicopterul şi transferaţi la unităţi medicale din Bucureşti, a informat, joi dimineaţă, Serviciul de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vrancea.  Potrivit sursei citate, cele cinci persoane rănite în urma exploziei de la Călimăneşti au ajuns la Compartimentul de Primiri Urgenţe al Spitalului Municipal Adjud cu mijloace proprii.

„La ora 01:12, Dispeceratul SAJ Vrancea a primit o solicitare, în localitatea Călimăneşti, pentru o explozie urmată de incendiu la o conductă de gaze. S-a activat Planul roşu la ora 01,53. SAJ Vrancea a alocat cinci echipaje tip B în zona incendiului. Primele cinci victime s-au deplasat cu mijloace proprii la CPU Adjud. Trei victime au fost internate în spital.  Pentru două victime s-a solicitat transferul din CPU Adjud către aeroportul Bacău cu echipaje SAJ de urgenţă tip C2. O victimă conştientă, de sex masculin, în vârstă de 61 ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 65% din corp, a fost preluată de echipajul SAJ cu medic şi transportată la Aeroport Bacău, unde a fost preluată de un elicopter SMURD pentru transport la Spitalul «Bagdasar Arseni» din Bucureşti.  A doua victimă, conştientă, de sex masculin, în vârstă de 53 de ani, cu arsuri pe o suprafaţă de 40% din corp, a fost preluată de al doilea echipaj SAJ cu medic şi transportată la Aeroportul Bacău, de unde a fost preluată de elicopterul SMURD pentru transfer la Spitalul Floreasca Bucureşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al SAJ Vrancea, Gabriela Moroş, citat de Agerpres. 

Alte patru persoane au fost găsite carbonizate în urma incendiului.  Atât persoanele decedate, cât şi cele rănite în urma incendiului efectuau lucrări de construcţie pe şantierul Autostrăzii Moldovei.

2 comentarii

 1. Lumea lu' Dorel Răspunde

  Lumea lu’ Dorel curata. Repede comisie de cercetare, autoritatile vor audia si rasaudia pe toti, dosar penal etc. apoi peste minim 5 ani se va afla ca dobitocii au dat cu capu’n teava. Ca doar acolo era, doar ca specialii de la Transgaz au scos-o din evidente deci scriptic nu mai exista. Doar ca sa vezi din ce se pare mai avea urme de gaz tocmai sa ajunga cat pentru un bumm sanatos. Ca altfel nu vad cum sa bubuie. Intrebare de 10 puncte. In tara asta cand incepem sa facem cap-coada treaba cum trebuie? Ca vad ca faza de la Crevedia nu a ajuns. Si o alta intrebare. Raspunde cineva pentru asta??? Bag seama ca nu. Doar ca niste oameni au murit din cauza cuiva care nu a facut treaba cum trebuie. R.I.P. pentru Dorel. 😰

  • 💩💩💩 Răspunde

   Din păcate, poate că un alt Dorel este vinovat!
   Dacă acest Dorel avea documentația tehnică care-i spunea că conducta este cu câțiva metri mai încolo?! La noi s-a întâmplat, acolo de ce sa nu se poată întâmpla?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.