Ultima actualizare: azi, 09:22

Locale

FOTO. Flagrant și percheziții în Satu Mare. Contrabandiști reținuți de polițiști

Flagrant și percheziții în Satu Mare. În urma acțiunii, doi contrabandiști au fost reținuți de polițiști pentru 24 de ore.

Ce spune poliția:

,,La data de 19 septembrie, în jurul orei 16.30, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Satu Mare au desfășurat o acțiune de prindere în flagrant a doi bărbați, de 36 și 42 de ani, ambii domiciliați în Satu Mare, bănuiți de săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Astfel, polițiștii i-au oprit pe cei doi bărbați, care ar fi circulat cu un autoturism, pe un drum public din județul Satu Mare. În urma efectuării de verificări asupra autoturismului, a fost identificată o cantitate de 100.000 de fire țigarete, care nu prezentau timbre fiscale emise de autoritățile din România sau care aveau, parțial, timbru duty-free.

Totodată, s-a procedat la punerea în aplicare a 10 mandate de percheziție domiciliară și unul auto, mandate care au fost emise de către Judecătoria Satu Mare. În urma efectuării perchezițiilor domiciliare, au fost identificate și confiscate 145.590 de fire țigarete, precum și aproximativ 10 kg de tutun vrac. Valoarea totală a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de 187.530 de lei.

Totodată, polițiștii au identificat medii de stocare și telefoane mobile, care au fost de asemenea ridicate, în vederea dispunerii și efectuării unei percheziții informatice. Față de cei doi bărbați, a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentați instanței de judecată, pentru luarea măsurilor legale care se impun.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Satu Mare și a Poliției municipiului Satu Mare. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Brigada Operațiuni Speciale Oradea și Brigada Operațiuni Speciale Cluj-Napoca.

În cauză, cercetările sunt continuate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă. Pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”.


Sursa: IPJ Satu Mare

Un comentariu

  1. Dreptate in satu mare Răspunde

    Politia sa faca flagrant si in piata 14 mai unde unul vinde tigarete la fir de o viata, sta pe terasa barurilor vinde de dimineata pana seara, a acumulat peste 5 apartamente, nimeni nu vede asta,mai ales ca contrabanda se face in cazul lumii….
    Rusine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.