Ultima actualizare: azi, 18:35

Locale

FOTO. Probleme la o brutărie/patiserie din Satu Mare. Amedă şi cuptoare oprite de la utilizare

Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Satu Mare a desfășurat o acțiune de control, la SC Flomera Grimo SRL Satu Mare, care produce și comercializează produse de panificație și prajituri, pentru a verifica modul în care este respectată legislația în vigoare la prestarea serviciilor de alimentație publică.

În urma neregulilor constatate de comisarii sătmăreni, operatorul economic a fost sanctionat contravențional cu amendă în cuantum de 10.000 lei si s-au dispus măsurile de oprire temporară de la utilizare a cuptorului si tăvilor utilizate, până la remedirea deficiențelor.

Dintre cele mai importante abateri, menționăm:

  • – folosirea unui cuptor pentru coacerea produselor necurățat, cu arsură și resturi de produse

  • – utilizarea unor tăvi deteriorate si necurățate pentru coacere

  • – existența pavimentului neigienizat în spațiul de producție

  • – informarea incompletă a consumatorilor referitor la greutatea netă/buc. a produselor și la ingredientele care pot provoca alergii

SURSA: Protecţia Consumatorului Satu Mare

11 comentarii

  1. Decebalus per Scorillo și dacii liberi Răspunde

    Este foarte “interesant” ca să nu formulezi mai franc că în acest caz se comunică și numele societății dar când e vorba de ceva supermarket informația se limitează la ceva de genul #undeva-în-Europa-pe-dreapta. În paranteză marfa arată ca naiba (nu că ar fi veche ci este sub prost făcută) ca să nu spun că este și scump. Dar deh așa pățești dacă ești o patiserie prăpădită din Iegheriște.

    • Nae Răspunde

      Un supermarket isi permite, si are juristi cu care CJPC nu se pune…

      • Decebalus per Scorillo și dacii liberi Răspunde

        Știu, dar legea ar trebui să fie la fel la toți. Că dacă ei sunt în culpă nici localitatea nu-ți spune în schimb aici dau și numele firmei. De fapt așa ar fi corect în orice situație, indiferent despre cine este vorba. Că vezi că au fost cazuri cu produse cu fel de fel de mizerii în ele și alea nu la micul producător au apărut ci de fiecare dată la ditamai lanțul. Nu spun că ei au făcut că vine gata ambalat dar totuși pun în comerț ceva care se dovedește în timp că e în neregulă. Și hai să nu comparăm cât a vândut prăpădita asta de patiserie și cât desface numai la raionul de patiserie orice supermarket!

  2. H&R Răspunde

    Concurenta ar fi in spatele acestei actiuni?

    • Eroii nopții pe întuneric beznă Răspunde

      Eu zic că mai degrabă și-au pus pe frunte un anunț că doresc să fie amendați. Uită-te la ce condiții sunt acolo! Igiena lipsește cu desăvârșire. Una e când acasă la tine nu te deranjează mizeria că te-ai obișnuit dar când faci o afacere și vinzi la alții deja e altă discuție. Totuși nu suntem în anul 1990.

  3. Vasy Răspunde

    Daca era vreo firma mare, poate nici poze nu erau ca nu cumva cineva sa recunoasca societatea.

  4. Sorin Răspunde

    Pe mine un singur lucru deranjează…de ce protecția consumatorilor a făcut public acest unitate si altw unități nu.
    Cănd a fost efectuate casele de îngrijire de băteăni de ce nu ați făcut public numele unităților amendata?
    Mă interesează o anime asociție care fără rusinare pe la spatele aparținătorilor face multe nereguli,evaziune fiscală şi bate joc atăt de bătrăni căt şi de aparținători.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.