Ultima actualizare: azi, 11:55

Locale

FOTO. Zeci de microbuze electrice pentru elevii din județul Satu Mare. A fost semnat contractul

La o zi de la începerea noului an școlar, președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba, a semnat astăzi la București contractul de finanțare pentru achiziția a 27 de microbuze electrice pentru elevii din județul Satu Mare. Proiectul câștigat de Consiliul Județean Satu Mare este în valoare de 35,9 milioane de lei și este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

,,Această nouă investiție va fi extrem de utilă pentru comunele din județul Satu Mare și va asigura un acces facil la educație pentru mii de copii din județ, în condițiile în care mulți elevi din mediul rural sunt nevoiți să parcurgă distanțe lungi până la unitățile de învățământ și dispun de puține variante de transport. Totodată, actualele microbuze școlare sunt vechi și uzate, iar schimbarea flotei de transport este în aceste condiții absolut necesară”, a declarat președintele Consiliului Județean Satu Mare, Pataki Csaba.

Beneficiarii acestei investiții vor fi copiii de vârstă școlară din 27 de comune ale județului Satu Mare: Medieșu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Orașu Nou, Pișcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolț, Culciu, Socond, Vama, Acâș, Apa, Beltiug, Căuaș, Cehal, Dorolț, Săcășeni, Săuca, Tiream, Turț, Turulung, Vetiș.

Contractul de finanțare a fost semnat în prezența premierului Marcel Ciolacu, a ministrului educației, Ligia Deca, și ministrului dezvoltării, Adrian Veștea.

 

16 comentarii

  1. satmareanu' Răspunde

    Puteti cumpara si 100, daca din cauza traficului nu ajunge pe 8 la scoala copilul.
    Satmareanul nu va renunta niciodata la masina, trebuie sa-ti duca copilul pana in usa scolii, copilul sa faca un pas mare din bemeweu X99 de sa-si muste limba bietu.

    • Realitatea SM Răspunde

      Citez: “Beneficiarii acestei investiții vor fi copiii de vârstă școlară din 27 de comune ale județului Satu Mare: Medieșu Aurit, Bătarci, Bixad, Lazuri, Moftin, Orașu Nou, Pișcolt, Supur, Tarna Mare, Viile Satu Mare, Andrid, Craidorolț, Culciu, Socond, Vama, Acâș, Apa, Beltiug, Căuaș, Cehal, Dorolț, Săcășeni, Săuca, Tiream, Turț, Turulung, Vetiș.” Adicătelea copiii din satele mici aparținătoare acestor comune unde școlile din satele mici s-au comasat și copiii fac școala în centrele de comună. Nici pomeneală de municipiu! Sunt curios câți dintre acești părinți au BMW X 99 sau cât-o fi. Tu ce crezi?

  2. Beny Kira Răspunde

    Felicitări domnule președinte!

  3. Nha Răspunde

    Mha, si cate statii de incarcare au comunele respective? 0 ca pataki! 😂

    • 😱😱😱 Răspunde

      Și va fi show când după ce se tot vor încărca se vor trezi cu niște facturi de curent de vai de mama lor. 100% nu sunt prevăzute la bugetele locale! Gândit cu fundul dar deh protejăm planeta! Între timp în Congo copiii în loc să meargă la școală lucrează ca niște sclavi și extrag din greu cobaltul și litiul necesar pentru baterii! Căutați pe net dar numai aceia să se uite la materialele video care rezistă la imaginile dure, practic inumane. Și toate astea în anul 2023!

      • Mircea Covor Răspunde

        Esti lemn ? Curentu e mai ieftin ca motorina.

        • 😱😱😱 Răspunde

          Poate să fie și un leu! Dacă nu este prevăzut la buget la capitolul respectiv la primărie la cheltuieli poate să fie oricât de ieftin că nu are cum să plătescă. Așa cum nu poți muta banii de la rechizite să zicem la cheltuieli la salarii. Adică poți dar te caută la sănătate Curtea de Conturi. Deci cine este lemn?
          Este o situație identică cu mașinile de salvare ale lui Arafat care au stat în curte la spital ani buni până au făcut rădăcină pentru că nu aveau bani de ITP, carburant și nu puteau angaja șoferi pe ambulanțe. ȘI aici există posibilitatea asta. Să vedem, vor avea șoferi pe autobuzele astea? Auzi tu, lemn! Pe care lume trăiești? 😲😱🤢

          • Mircea Covor

            Bai geniule ” Totodată, actualele microbuze școlare sunt vechi și uzate ” macar stai in banca ta.

          • 😱😱😱

            Auzi tu @Mirciulică! Să zicem că se achiziționează acele microbuze. Buuun. Și unde le tot încarcă? Ca să faci traseul zilnic de două ori cu copiii sigur trebuie încărcate zilnic sau maxim la două zile. Tu crezi că le bagi în priză ca veioza din dormitor? Tu crezi că rețeaua electrică rurală face față la un asemenea consum suplimentar? Așa că stai tu în banca ta habarnistule și du-te și comentează la fotbal. Geniul sătmarului aka Mirciulică Covoraș.😱💩🤢 Îți spun eu de pe acum că dacă se vor achiziționa acele microbuze un an se vor tot lamenta cum să rezolve acele probleme apărute pe parcurs de genul angajare șofer (asta presupune modficare și aprobare organigramă), ITP la mașină, achitare facturi mari la curent, mentenanță mașină etc. Că astea nu se știu de pe acum??? Nu pe naiba!

          • Mircea Covor

            Eu zic sa taci ca esti prost gramada si comentezi degeaba.

            Crezi ca microbuzele curente nu tot asa fac ITP si au alte cheltuieli de intretinere ?

            Cele achizionate vor fi Karsan E Jest
            Baterie dubla de 88kw
            Autonomie 210km

            Se poate incarca la 22 kW in 4 ore
            Sau la 85kW in 65 minute.

            Si daca tu crezi ca un cacat de bus de genu da peste cap reteaua electrica esti mai prost decat credeam initial, dar nu ma surpri de deloc avand in vedere comentariile tale scoase pe cur.

            Asa ca iti dorest o zi faina si da-te-n **** mea de prost.

        • 😱😱😱 Răspunde

          Mirciulică tot nu taci! Numai citește omul singur ce ai scris și se lămurește ce hram porți. În rest constat că ești sigur deunul dintre cei care derulează achiziția că ai acces la astfel de date. Deci în afară că ești arogant ești pe deasupra nesimțit mult peste limită. îmi spui și mie un om simplu de unde să știe aceste date dacă nu are acces la caietul de sarcini? Eu știu sigur că am dreptate pentru că de fiecare dată tocmai beneficiarul ne demostrează zi după zi că este capabil de inventarea a n=1 scuze ca să nu se respecte un termen. De la tine nu cer că imediat vei sări cu explicații. Să-ți fie rușine. Dacă nu știi ce înseamnă caută la bibliotecă un DEX.
          PS. Să știi că voi urmări știrea și o să-ți pun pe față dacă apare ceva legat de probleme legate de achiziție. Așa că pregătește pampersul.

          • Mircea Covor

            Nu am acces la nici un caiet de sarcini. Am capacitatea neuronala ca sa caut pe internet. Si asa am aflat ca Satu Mare nu este singurul judet care a primit fonduri pentru aceste microbuze. Toate articolele folosesc poze cu acelasi microbuz din diferite unghiuri. Am cautat microbuz electric pe goagle si ca sa vezi, am gasit site-ul lor. https://www.karsan.com/en/e-jest-highlights

            Asa ca mai taci din gura aia de prost, ca te faci de toata rusinea ca te dai atata de destept. Eu am incheiat subiectul, ca am lucruri mai bune de facut decat sa-mi pierd timpul cu ratati ca tine care tot ce fac e sa comenteze si sa faca pe desteptii prin tastatura.

          • 😱😱😱

            @Mirciulică, de aici nu rezultă că se achiziționează exact așa ceva. Este prezentarea unui microbus, una dintre multe. Puteai să copiezi de oriunde de pe orice site. Sunt mai multe variante. Eu nu mă cert cu tine. Tu negi evidentul. Vei vedea când se ajunge la momentul achiziției că am avut dreptate. Noi tot timpul ne înecăm la mal. Și atunci să te văd ce zici. Legat de restul atâta îți zic că te rog să-mi indici unde ai accesat acele date. Pentru că am căutat și pe site-ul CJ și nu găsesc nimic. Că eu nu știu cine și ce derulează dar acele dat nu le găsesc nicăieri. Eu nu știu de unde le-ai scos. Iar pe site-ul CJ nu apare. Normal ar trebui să apară devreme ce mr. prezident a semnat cu tot cu poză contractul, nu?
            https://www.e-licitatie.ro/pub/notices/contract-notices/list/0/0

    • @Nha Răspunde

      Dacă Pataki e 0, predecesorul lui ce este? -11, adică sub puța broaștei!
      În afară de scandalurile cu brighi și că și-a pus oamenii în poziții cheie la aeroport și Autoritatea Aeronautică, n-a făcut nimic doar gargară!

  4. electrician Răspunde

    @Mircea Covor, nici nu trebuie un microbuz să fie pus la încărcat. De la mult mai puțin se dă peste cap rețeaua din mediul rural, bine nu peste tot dar sunt destule cazuri. Pentru că nu pentru asta au fost dimensionate și oricum sunt practic suprasolicitate. De o vreme bună și oamenii de la sate și-au cumpărat tot felul de electronice care nu au fost luate în considerare la vremea respectivă, nicicum la nivelul de consum nominal care este în momentul de față. Și la oraș e jale dar la țară nici nu mai povestesc. Te-ai gândit vreodată de ce sunt tot timpul intervenții și întreruperi de curent la țară? Îți șoptesc nu de dragul de a le întrerupe cum făcea Ceaușescu. Dar să ai tu dreptate că văd că ai prea mult și le știi pe toate. Noroc că alții nu au timp de școlire online și muncesc ca tu să ai curent și să comentezi aiurea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.