Ultima actualizare: azi, 12:25

Locale

FOTOGALERIE. Avansează lucrările la Aeroportul Satu Mare. Terminal nou, pistă extinsă

Avansează lucrările la Aeroportul Internațional Satu Mare. Lucrările de construcție a noului terminal sunt vizibile, iar în ceea ce privește extinderea pistei, lucrările sunt, de asemenea, în grafic, anunță Consiliul Județean Satu Mare.

,,Facem progrese importante în ceea ce privește reabilitarea și modernizarea Aeroportului Internațional Satu Mare. Lucrările de construcție a noului terminal sunt vizibile. Constructorul a mobilizat zeci de muncitori pentru realizarea fundației și ridicarea primelor elemente verticale a noii clădiri. În incinta vechiului terminal se realizează lucrări la structura de rezistență a clădirii, lucrări de consolidare a stâlpilor și de refacere a elementele de arhitectură.

Construcția remizei PSI este și ea în grafic. Au fost realizate grinzile de fundare și se lucrează la pardoseală și la ridicarea stâlpilor și pereților de la parter. În ceea ce privește lucrările de extindere a pistei, acestea s-au finalizat pe o suprafață de 500 de metri și s-a așternut un covor asfaltic cu o grosime de 20 cm”, informează reprezentanții Consiliului Județean Satu Mare.


15 comentarii

  1. Pistike Răspunde

    Fain, baftă maximă!
    Sper că la acest obiectiv de investiții se va păstra termenul de finalizare inițial, sfârșitul anului 2023!
    Și mai sper ca, după reabilitare, să avem și noi curse mai multe, în special chartere vara, spre locuri frumoase!
    Tot consider că nu se justifică prezența și existența celor două aeroporturi, SM și MM, la o distanță de 45 Km, unul comun undeva la mijloc, spre Seini ar fi fost mai avantajos pentru ambele județe și pentru toată zona de nord-vest!

    • 😱😱😱 Răspunde

      Auzi tu Pityu ia citește ce o scris vadim T și dezmeticește-te. Nu ar trebui să mănânci atâta kkt de dimineața că uite cum îți cade greu la stomac. Ce aveam era arhisuficient la o cursă maxim două pe zi. Dar pentru bumbum nu ajungea. Cine știe la ce se gândeau unii că ar fi bine de tranzitat și cu ocazia aia hai să mai puște unii ceva fonduri în plus sub titula reabilitare/extindere etc.? Mare lingău mai ești copchile!

      • Pistike Răspunde

        Măi omule, de ce te bagi unde nu-ți fierbe oala?
        Mesajul anterior este scris chiar de mine, nu de drona care fură nick-uri!
        Ești și tu ceva supozitor sau amestecător de kkt, că văd că tare v-ați mai înmulțit pe-aici, de nu mai știi cine-i cine, dar totuși îți răspund, poate înveți ceva azi!
        Aeroportul Satu Mare avea până prin anul 2013, (când s-a schimbat pista de la Aeroportul Cluj), cea mai lungă pistă de aterizare din Transilvania, de 2500 x 50 m!! De pe aeroportul Satu Mare s-au făcut zboruri civile directe către New York, Los Angeles și Toronto și zboruri militare către Irak și Arabia Saudită, dintre cele mai lungi!

        • 😱😱😱 Răspunde

          Atunci fă bine și compară ce am spus eu și ce ai zis tu și după aia sari la capul omului! Că am impresia că te legi de oricine în ultima vreme. Atâta vreme cât nu avem curse și nici cele promise nu prea circulă nu văd rostul reabilitării. În schimb avem o poziție foarte bună din punct de vedere strategic și aici nu mă gândesc doar la conflictul de la vecini ci și la alianța aia cu trei mări și cu ce se vrea pe viitor pe axa nord-sud. Dar nu sunt decât vreo 5 ani de când a mai fost o lucrare tot acolo tot pe povestea asta cu modernizarea. Nu s-a făcut cum trebuie? În rest ce trântești texte pe aici cu ce mare și tare e pista se vechiculau pe vremea comunismului. Atunci se zicea că poate ateriza și un Boeing la noi. În acest moment avem două aeroporturi concurente la foarte mică distanță iar acest lucru nu lasă niciunul ca să-și găsească locul pe piață. Îți sugerez să nu-ți mai cauți dușmanii inexistenți printre cei care comentează asta ca să nu cazi în derizoriu. O zi bună.

          • Pistike

            Citez din ce am scris prima dată, la care tu ai divagat cu nato…: “Tot consider că nu se justifică prezența și existența celor două aeroporturi, SM și MM, la o distanță de 45 Km, unul comun undeva la mijloc, spre Seini ar fi fost mai avantajos pentru ambele județe și pentru toată zona de nord-vest!”!

          • 😱😱😱

            Dacă tu crezi că traficul prezent sau cel potențial pe viitor justifică asemenea investiție atunci vreau să știu ce ai fumat. Pentru traficul civil nu se justifică nici dacă stai în cap. Nici acum și nici în următorii 10 ani. Iar dacă vorbim pe termen și mai mare atunci iar va trebuie reinvestit. Că așa se face la noi. Numai să nu ne fi pus țintarul în piept cu ocazia asta. În rest nu vorbim de nici o divagare. Este o lume reală în care trăiesc majoritatea oamenilor și mai este o altă lume în care își duc veacul cei de teapa ta. Ăia care știu totul mai bine decât oricine și aua lregie laobservații mai ales dacă sunt obiective. No de ăștia să ne păzească cel de sus că altfel e vai de toți!

          • Pistike

            Văd că îmi pierd vremea! Mai citește odată, poate te prinzi!
            De fapt, las-o baltă!

    • gogu Răspunde

      O sa fie gata pe draq la termen. Muncitorii sunt din stana si negresti, mai colorati.

  2. vadimT Răspunde

    Acest aeroport este pt Nato. Loc mai bun nu gaseau langa 3 granite.
    sper ca va rezista la dronele lui Putin. Pt cursele existente ajungea cel vechi. Dar asa se infiinteaza locuri de munca bine platite pt cei din partid si amantele lor.

    • Pistike Răspunde

      MEDICAMENTE!!! MEDICAMENTEEEEE!!!!
      Nu ți-ai luat doza de calmante azi, nebunule???

      Lasă gargara, marș la lucru!

      • Pistike Răspunde

        WOW EU AM ȘI UITAT SĂ MI LE IAU!!! SE ȘI VEDE. HEPL!!!

        • UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

          Frumos bine că se mișcă lucrurile în județ pe vremea lui Govora mafiotul manelistul nu sa făcut nimic ba mai rău doar sau stricat. O legătură cu trenul din Satu Mare – Acâș ar fi o varianta extraordinară așa acoperă și aeroportul cu o cale ferată și o legătură directă cu Zalău Cluj. Vise dar ar putea deveni realitate

          • sweet dreams

            Asta speri de la CFR??? Tu ce ai fumat????? Gara stă să cadă pe noi și tu vrei linie nouă în 2023 când se închid și cele existente???? Îți dai seama că va fi pe pierdere??? Care țigan va plăti biletul la tren când vine la oraș din Acâș sau din cartierul ăla???? Vise umede frățică. Mare căcat ai debitat asta să știi.😱😲😰

  3. UnUSR PLUS (căcat) Răspunde

    Eu nu sper… Ar fi tare pentru că ar fi legătură directă cu cu Zalău Cluj. Plus ar lega de aeroport și Tășnad. Am spus Acâș pentru că până acolo există cale ferată. Ma gândesc că nu va fi niciodată

    • sweet dreams Răspunde

      Linie complet nouă nu cred. Eu nici trenul juji care trecea din Viile SM către Valea Vinului nu-l desfințam. Era bun de transport de orice natură și se mai degreva și șoseaua națională. Dar nu există gândire logică la decidenți. Cu linia ferată nu cred că se dorește. Acum e în proiect electrificarea liniei Oradea și parcă până la noi. Dar nu mai știu exact. Se va lucra și pe tronsonul Oradea – Cluj și am înțeles că pe perioada respectivă acolo trenurile nu vor circula deloc! Îți da seama ce va fi? Și mai vrei linie nouă de interes local? De la cine? De la ei? Never. Partea economică nicicum nu iese, aia cu sustenabilitatea. Că ar fi mai bine sunt și eu de acord. Dar …. Money talks. Și toate astea vrei de la București unde locația noastră și problemele noastre (locul unde se agață harta-n cui) sunt ca și inexistente?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.