Ultima actualizare: ieri, 20:40

Locale

FOTOGALERIE. Goana după rechizite! Noul an școlar începe cu rechizite mai scumpe decât anul trecut

Odată cu începerea noului an școlar, magazinele din municipiul Satu Mare, de la cele mai mici până la hypermarketuri, sunt pline ochi de rechizite. Prețul acestora a crescut și în acest an, iar majoritatea părinților simt aspru la buzunar începerea noului an școlar.

Caietele mici de linii pot fi achiziționate la un preț minim de 2.99 lei, ajungând până la 20 de lei pentru caietele studentești. Stilourile, instrumente esențiale pentru elevi, variază între 12 lei și 49 lei.

Pentru a asigura tot ceea ce este necesar pentru copiii lor în materie de rechizite, părinții din Satu Mare trebuie să aibă în vedere un buget de aproximativ 200 de lei.

În plus, ghiozdanele, în funcție de preferințe și nevoi, au prețuri cuprinse între 49.99 lei și 199.99 lei, ajungându-se, astfel, în final, la suma de aproximativ 300-400 lei/copil.

Dacă adăugăm îmbrăcămintea și încălțămintea, suma finală poate ajunge până la 1.000 lei/copil. Astfel, familiile cu mai mulți copii pot ajunge la sume exorbitante la început de an școlar.

2 comentarii

  1. Lucifer Răspunde

    Secolul groazei, nu se mai merită să faci copii. Mai bine singur. 🙂

  2. Peda Gogu Repetent Răspunde

    Înainte spre înaltele culmi ale înfăptuirii proiectului “România NEeducată”! Între timp s-a și uitat de proiectul cu sute de mii de tablete pentru copiii din mediile defavorizate de vremea pandemiei. Ce ușor ne lăsăm prostiți! Numai să mergi la unguri sau la polonezi și vei constatata că acolo statul subvenționează la greu achiziția de rechizite pentru cei defavorizați. Noi în schimb, numai gargară ….. Bine că pentru ucraineeni se tot găsesc fonduri. Asta ca să știm cât contăm pentru țărișoara asta. Nu uitați să vă plătiți taxele și impozitele. Eventual denunțați-vă vecinul evazionist! Statutul are nevoie de fonduri suplimentare ca să tot să le arunce pe apa sâmbetei! Eu nu mai sper la nimic bun. 🤮

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.