Ultima actualizare: azi, 17:08

Locale

Guvernul împinge spre faliment operatorii autohtoni de pe piața jocurilor de noroc și o predă multinaționalelor

Guvernul României, prin măsurile pe care a anunțat că vrea să le adopte, împinge spre faliment operatorii autohtoni de pe piața jocurilor de noroc și o predă multinaționalelor, avertizează reprezentanții unui grup de firme organizatoare de jocuri de noroc din județul Satu Mare.

Guvernul a anunțat recent un nou val de taxe pentru firmele din domeniu. ”Taxa de licențiere pentru un operator ar urma să crească de la 75.000 de euro la 150.000 de euro, după ce în 2022 această taxă a fost majorată de la 20.000 de euro la 75.000 de euro, taxa de autorizare de la 4.600 la 5.300 de euro/trimestru, după ce tot în 2022 a fost mărită de la 3.600 la 4.600 euro/trimestru, la care se mai adaugă o noua taxă suplimentară pentru fiecare aparat de 300 până la 500 de euro”, explică reprezentanții grupului de firme organizatoare de jocuri de noroc din județul Satu Mare.

În plus, Guvernul a anunțat că vrea să impună și o garanție de un milion de euro, pe care își pot permite să o plătească doar multinaționalele. Prin această măsură, ar fi scoase de pe piață mai mult de două treimi dintre companii. Această măsură favorizează în mod clar companiile străine de profil, care dețin mii de aparate în întreaga Românie și învârt zeci/sute de milioane de euro și ar ucide micii operatori autohtoni, cum sunt cei care dețin între 75 și 400 de aparate. Aceștia din urmă nu au de unde să strângă acea garanție de un milion de euro”, mai arată reprezentanții grupului.

”După ce operatorii autohtoni vor fi eliminați, întreaga piață de 2 miliarde de euro va reveni multinaționalelor, care oricum dețin deja agenții și puncte de lucru în fiecare oraș al țării. Pentru Guvern nu contează că și noi, operatorii autohtoni, avem sediul fiscal în România, nu în diverse offshoruri, plătim o mulțime de impozite și taxe către bugetul de stat și avem angajați cărora le asigurăm un loc de muncă. Tot ce e autohton trebuie falimentat ca să rămână toată piața multinaționalelor, cu reale influențe în mediul politic și decizional din România”, concluzionează reprezentanții grupului de firme organizatoare de jocuri de noroc din județul nostru.

În cursul zilei de ieri, reprezentanții Asociației Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România (AOPJNR) și Patronatul Organizatorilor, Producătorilor și Exploatatorilor de Jocuri de Noroc (EXPROGAME) au transmis Guvernului și Ministerului de Finanțe o adresă conținând o serie de propuneri în scopul creșterii încasărilor la bugetul de stat provenind din această industrie astfel încât să nu fie eliminați de pe piață operatorii autohtoni, lăsând astfel cale liberă multinaționalelor.

14 comentarii

  1. CONTRA pacanele Răspunde

    Foarte buna masura !
    Sa inchida toate salile, ca oricum “piata autohtona” de jocuri de noroc stie doar sa fure banii de la jucatori.
    Si spun “fure” pentru ca:
    1. efectiv ei obliga jucatorii sa joace pe o miza mai mare decat cea inscrisa pe aparat
    2. Procentul de returnare al banilor pariati e mai mic decat la firmele cunoscute
    3. Agentii mai putine, tentatii mai putine pentru persoanele mai vulnerabile

  2. . Răspunde

    Pe cine mai interesează dacă oricum dispar cit de repede din orașe.. bine că se termină cu nenorocirea asta care a distrus atâtea vieti

  3. David Răspunde

    La ăștia nu le e rușine deloc,atâția ani sau îmbogățit de la necăjiți,elevi și pensionari și acum vor sa le plângi de mila.ar trebui toate aparatele aste aruncate la gunoi.uni sau sinucis din cauza lor

    • Vasy Răspunde

      Sa inteleg ca jocurile de noroc sunt cauza saraciei in Romania si pe ei trebuie aratati cu degenul, nu pe cei care dau legi tampite :-))

  4. Pistike Răspunde

    Care sunt operatorii autohtoni? Frații Tate??

  5. Beny Kira Răspunde

    Excelent!

  6. Foarte bine! Sa dispara toate! Au facut averi si mai au tupeul sa se planga?! Au distris vieti ,este un viciu extrem de periculos , poti sa ti pierzi munca de o viata intr o zi!!! Răspunde

    Foarte bine! Sa dispara toate! Au facut averi si mai au tupeul sa se planga?! Au distris vieti ,este un viciu extrem de periculos , poti sa ti pierzi munca de o viata intr o zi!!!

  7. Gigi Răspunde

    Doamne ajută, să le închidă pe toate!

  8. Vasy Răspunde

    Nu e OK deloc pentru ca un nene din parlament poate sa isi deschida o firma offshore ca sa i se piarda urma iar pe urma sa functioneze in Romania.. si uite asa raman numai “smecherii” pe piata dar industria de jocuri de noroc nu va dispare. Daca preferati sa dati banii tot celor bogati, atunci ne meritam soarta.

  9. GB Răspunde

    Lamentări/văicăreli pe care le-am mai auzit undeva? A da, la Horeca. Trase la indigo, dar ăia măcar îți dă ceva pe când ăștia, ciuciu banana! Singurul argument e că plătesc taxe și vezi doamne rămân doar străinii. Vorba unuia, ăia măcar plătesc la un premiu mai mare și nu se scarpină în fund că nu au bani în buzunar când trebuie să dea. Citeam odată un articol despre domeniul acesta care radiografia “mafia” din jocurile de noroc în România, ceva instituție care la butoane avea tot patron din domeniu, o clică mică și selectă care se controlează ea singură practic pe principiul eu centrez, eu dau cu capul sub patronajul politicului. Ce mai, vorba aia “băieții deștepți din jocurile de noroc”. Ducă-se pe pustii gașca de lipitori/paraziți ai societății!! Sic! asociația și patronatul acestei industrii (clica de șmecherași de care vă pomeneam mai sus care cu tupeu recunoaște că nenorocește românii la scară industrială) a înaintat propuneri Guvernului (altă clică, alt format dar cu același rezultat) de creșteri ale încasărilor din industrie! Hmmm… oare cum sună propunerile alea? Vauchere pt. jucători? programe de eliminare a dependenței făcute de ei și subvenționate de stat? etc… Dar toată treaba asta cred că e mai degrabă un semn că cele două găști se ceartă pe o felie de tort mai mare și ca de obicei poporul va trage scurta. Am dus “privatizările”, falimentele de bănci, caritas, fni, retrocedările frauduloase, “băieții deștepți din energie”, etc. așa că suntem căliți rezistăm. O Românie țară bogată păcat că ești locuită de multe jigodii!

  10. Bobo Răspunde

    Păcănelele nu sunt cauza sărăciei României, sunt cauza îmbogățirii excesive a unora, și când spun îmbogățire este ceva neimaginabil, deci împingerea afară din oraș nu cred că este o problemă așa mare când ai bani de nu știi ce să mai faci cu ei.

    • România reală Răspunde

      Fenomenul pacanele sau orice alt fenomen de genul asta are priza la noi din cauza lipsei de educatie. Si din cauza faptului ca daca se intampla ca da careva din asta chix scapa de raspundere. Vezi cazul Voiculescu, vezi ministresa blonda a lui Base, sau vezi cazul Sebi Ghita sau puiul de Iorgulescu. Sunt prea multe exemple si exemplul gresit e mai simplu de insusit decat comportamentul corect. Plus ca nu vad ca ar deranja pe cineva sus ca se pot da cu asa lejeritate atatea exemple. Nu este deloc normal! Zici ca tara asta este in prag sa intre in disolutie. Si cand se intampla ceva mare (vezi Crevedia) se cerceteaza, se fac comisii si trece timpul dar ramane totul aproape la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.