Ultima actualizare: azi, 21:44

Locale

Începe World Music Festival. Ritmuri balcanice și artiști internaționali la Turnul Pompierilor

Parcul din jurul Turnului Pompierilor va găzdui atmosfera muzicii balcanice și mediteraneene. Mâine începe ultimul festival al verii, cea de-a doua ediție a World Music Festival.

În perioada 8-10 septembrie, Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural G.M. Zamfirescu aduce din nou la Satu Mare cei mai renumiți artiști ai muzicii world music. Evenimentul ce se va desfășura timp de 3 zile, asemeni Street Music Festival, are menirea de a promova turismul cultural local.

Artiști cunoscuți și recunoscuți pe plan internațional vor surprinde publicul prin prestația lor. Bogăția ritmurilor colorate va cuprinde zona din jurul Turnului Pompierilor prin intermediul artiștilor invitați, precum: Boban Marković Orkesta – cunoscuți din filmele Emir Kusturica, artiștii cunoscuți pe plan mondial – RotFront “Emigrantski Raggamuffin Kollektiv”, muzicienii Fanfara Station și Nataly Oryon – care vor aduce atmosfera mediteraneană printre sătmăreni, de nelipsit fiind și trupa românească Domino care reprezintă stilul world music românesc și artista Дeva/Deva, reprezentanta stilului care sosește din Ungaria.

Atmosfera de vineri și sâmbătă seară va fi închisă de DJ Mihu, care va mixa cele mai mari hituri după concertele din program și care va aduce la fața locului și colecția sa de vinyl-uri.

Pe lângă oferta bogată în muzică balcanică și mediteraneană, vom avea parte și de un târg de vinyl-uri, asemeni târgului organizat în cadrul Samfest Jazz & Wine desfășurat în cursul lunii iunie. Totodată, vor fi standuri cu mâncare și băuturi delicioase pentru publicul interesat.

Pentru informații de actualitate și detalii privind programul, urmăriți paginile rețelelor de socializare World Music Festival facebook event, respectiv paginile organizatorilor Primăria Municipiului Satu Mare și Centrul Cultural ”G.M. Zamfirescu”.

Participarea la eveniment este gratuită.

Programul World Music Festival:

Vineri, 8 septembrie

19.00 – Nataly Oryon (IL);

20.30 – Fanfara Station (IT);

22.00 – Hanging Around vinyl session cu DJ Mihu.

Sâmbătă, 9 septembrie

19.00 – Domino Sibiu (RO);

20.15 – Boban Marković Orkestar (RS);

22.00 – Hanging Around vinyl session cu DJ Mihu.

Duminica 10 septembrie

19.00 – DEVA (HU);

20.30 – RotFront (DE).

5 comentarii

  1. Axi Răspunde

    alta spalare de bani inutila

    • Vasy Răspunde

      Da’ cum ar fi sa nu se tina nimic in oras niciodata, fara evenimente culturale ca sa nu fie spalare de bani?

      • H&R Răspunde

        Doar manele la maxim!

      • Realitatea SM Răspunde

        @Vasy, maid la anu’ veți vedea. Serios zic asta. Că astea se făceau din banii de la guvern pe proiecte pentru tineret și sport finanțate de primărie și de la județ. Iar dacă nu vor veni banii că este lozinca cu austeritatea și nu se pot pușca niște fonduri de asteas drept mărunțele dar se adună atunci nu se vor mai face deloc și șlus-pass! Mie nu-mi vor lipsi sincer. Că încearcă Gergő să mai schimbe câte ceva dar nu ai pentru cine plus că una se vrea și alta este rezultatul. La publicul hămesit manele trebe, șogorzene, hamsii și mici cu bere ieftină sau alte porcării. Și la copiii chiurtoșcolaci (kürtőskalács). Asta suntem. Iar la final cei mai fericiți vor fi cei de la Florisal că nu trebuie să spele mizeria și pișhatul două zile de pe trotuarele din centru. Degeaba ne ascundem după degete.

  2. 🤔🤔🤔 Răspunde

    Este f.f.f. subțire.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.