Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

Incident la spital, după externarea unei mămici cu copil. S-a trecut la amenințări: ,,Un loc de care să te ferești”

Incident la Spitalul de Boli infecțioasă din Satu Mare. Președintele Asociației Eliezer, Anton Varga, a povestit cum a fost ,,luat în primire” de personalul medical ce s-a ocupat de cazul unei mămici care a stat în spital cu copilul ei. Femeia urma să fie externată, însă nu avea unde să meargă pentru că a fost abandonată de familie. După ce a reușit să găsească un loc unde mama și copilul să poată sta, președintele Asociației Eliezer s-a prezentat la spital pentru a-i prelua pe cei doi, iar mai apoi să-i ducă în spațiul pus la dispoziție de la Direcția de Asistență Socială și Protecția Copilului. Numai că misiunea s-a dovedit a fi una destul de complicată.

După ce a ajuns la spital, Anton Varga s-a lovit de o atitudine extrem de agresivă. Redăm, mai jos, întreaga poveste:

,,Sâmbătă, 9 Septembrie 2023, am fost anunțat la ora 22:30 ca Florica, este in spital cu copilul care are 2 luni si jumătate, cu Covid si neavând unde sa meargă pentru că a fost abandonată de propria familie. Am sunat-o pe doamna Mihaela Bonea, reprezentant al DGASPC Satu Mare, să-i spun situația și am încercat împreuna sa-i găsim un loc unde să poată sta atât mama cât si copilul și îi mulțumesc pe această cale că a acționat sa-i găsim un loc.

Duminica dimineața, telefonul mi-a sunat iar și am fost rugat sa merg după cei doi pentru că urmau sa fie externați și nu aveau unde să doarmă. Am mers și am încercat sa aflu diagnosticul cu care fetița a fost internată. Ca la orice instituție publica, exista portar, normal că m-am prezentat portarului, i-am prezentat si situația familiei pe care urma să o ridic din incinta spitalului. Acesta a chemat mama cu copilul, fiind însoțiți de un infirmier.

Doream să aflu diagnosticul cu care au fost internați și acesta m-a pus în legătură cu doctorul responsabil de caz, care în momentul când m-am prezentat și i-am spus că mama n-are niciun sprijin, mi-a răspuns clar si răspicat: ,,Nu avem ce discuta”, pasând telefonul asistentei care, cu o atitudine de mahala s-a răstit la mine, aruncând si amenințări ,,Aveți grija că daca nu sunteți aparținător si ați venit după ea vă dăm în judecată și mai bine liniștiți-vă și vedeți-vă de treaba!” și mi-a închis telefonul, dar mama cu copilul tot au fost externați. N-am reușit sa trag vreo concluzie din discuția cu doamna asistenta, dar se vede treaba că Spitalul de boli infecțioase este și va rămâne un loc de care e bine sa te ferești! Încercând sa faci bine, vei fi lovit cu pietre!”, a spus Anton Varga, președintele Asociației Eliezer, într-o postare pe Facebook.

El a revenit, marți, cu noi detalii, iar într-o scurtă postare a precizat că a reușit să ia legătura cu managerul Spitalului Județean de Urgență Satu Mare.

 ,,Am vorbit personal cu Adrian Marc, managerul Spitalului Județean Satu Mare, despre acest incident. El m-a asigurat că va lua măsuri, iar cei implicați vor fi trași la răspundere”, a spus Anton Varga.

11 comentarii

  1. Vasi Răspunde

    Se tot iau masuri la noi de o vreme buna, dar nu se schimba nimic (in bine). Curatenie generala ar trebui in prima faza, la nivel de personal, pe urma restul.

  2. 😱😱😱 Răspunde

    Nefiind aparținător de gradul 1, părinte și nici tutore legal desemnat nu are nici un drept să solicite informații medicale. Dacă cel în cauză îi transite curiosului aceste date este fix treaba lui/ei dar medicul dacă face asta este pasibil cel puțin de sancțiune pentru că este ilegal. Se cheamă protecția datelor personale. Marele eliezerist specialist în protecția copiilor ieșiți din instituții fiindcă sunt deja majori ar trebui să știe asta. Dar nu mai bine facem un scandal ieftin, tras de păr ca să părem că ne facem ceva? 😲😱😰

    • Sandra Răspunde

      Am fost apartinator de gradul 1 ( fiica) si doctorita de la Infectioase a refuzat sa imi dea detalii despre starea tatalui meu..chiar a urlat la mine la telefon..Tatal meu a murit dintr-o eroare medicala..nu avea nici pe departe covid..Dar sper ca Dumnezeu sa-i razbune moartea..asta ma rog neincetat!

      • 😱😱😱 Răspunde

        Mda. Este foarte posibil. Pe vreme de covid a murit un diabetic la spitalul de infecțioși după ce practic s-a țipat la ei ba s-a adus și insulină de acasă pentru că omul nu primise doza 3 zile și ceva! Și se știa că e diabetic. La final apare la rubrica mort covid. Și eu asta le doresc ce ați spus. Despre prea mulți știu că au fost tratați inuman fără profesionalism. Mare parte din mortalitate se poate pune pe seama lor. De aia au reapărut și aceste cazuri groaznice recente la spital că nu s-a schimbat nimic.

  3. Radu Răspunde

    BRAVO pentru comentariul tău!

  4. Rodica Răspunde

    si eu apreciez comentariul tau acum daca ai facut pe bani din donatii un centru de ajutor si apreciez asta nu inseamna ca ai devenit buricul pamantului . Sunt niste reguli in lumea asta nu poti sa dai un telefon si sa afli de ce boala sufera oricine . Exista o protectie a datelor asa ca ai grija de nas ca se lungeste

    • Dr. Who Răspunde

      Și este și o treabă periculoasă. Că în cazul acesta să zicem solicitantul este de bună credință nici aia nu se pune. Dacă femeia a fost externată primește o foaie de externare cu toate observațiile, diagnosticele puse, observațiile medicale și analizele făcute. Inclusiv cât a costat internarea. La o adică poate crea un precedent și nu e treaba medicului să verifice cine cere date de acest gen. Nici nu are posibilitatea să verifice cine solicită date dar nici nu e treaba lui! Cred că emdicul are destule de făcut la spital. Nu am înțeles reacția acestui om. Dacă trăiești într-o țară care se vrea normală nu ai decât să le respecți normele. Este și în interesul acestor oameni oropsiți de soartă, le protejează. Pentru că zicem date de acest tip ajung la unul de la un oneghe care în secret se ocupă cu trafic de organe și caută să zicem un rinichi compatibil. Este posibil și acest scenariu. Atunci ce am făcut? Dacă în schimb cel/cea externat/-ă furnizează aceste date către acest individ sau către altcineva deja este responsabilitatea lui sau ei. Nu știu unde este subiectul articolului sau care este subiectul până la urmă.

  5. Manole Răspunde

    Subiectul este …..hai să facem scandal să avem ce scrie și noi în fițuică (presă)

  6. Ghita Răspunde

    Acel medic a făcut școala pana la 28 de ani și vine unul cu șapte clase sa îl ia la rost trebuia sa ii dea niște termeni medicali ca habar nu avea ce înseamnă. Mi-a plăcut acest Eliezer dar văd ca o i-a razna

    • România reală Răspunde

      E nevoie și de el mai ales în cazul celor ieșiți din sistem că nu se ocupă nimeni de ei, dar aici a luat-o razna, clar și-a depășit atribuțiile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.