Ultima actualizare: azi, 19:37

Locale

O sătmăreancă s-a trezit „milionară” peste noapte! Mesajul care a făcut-o „milionară”

O sătmăreancă s-a trezit „milionară” peste noapte după ce a primit un mesaj în care a fost anunțată că este o rudă a unei persoane decedate de COVID-19 în Turcia. Mesajul este noua înșelătorie prin care hackerii încearcă să acceseze conturile oamenilor, motiv pentru care sătmăreanca țintită de aceștia dorește să tragă un semnal de alarmă.

Femeia a precizat că și-a dat seama la primele rânduri că este vorba despre o înșelătorie, însă există persoane care ar putea cădea cu ușurință în capcană.

Redăm integral mesajul primit de aceasta:

Salut X (n.r-. am înlocuit numele sătmărencei cu X), Vă scriu cu un traducător de limbi. Am fost în căutarea pe cineva cu acest nume de familie, X. așa că, când am văzut profilul tău pe Facebook, am decis să te adaug și să-ți scriu acest mesaj pentru a vedea cum ne putem ajuta cel mai bine. Sunt doamna azara yucil, ofițer bancar aici în Istanbul, Turcia, cu ISBANKASI. Cred că este dorința lui Dumnezeu să te întâlnesc acum. Am o discuție de afaceri importantă pe care doresc să o împărtășesc cu tine și care cred că te va interesa deoarece este în legătură cu numele/naționalitatea ta și vei beneficia de pe urma ei. Un regretat domnul Adrian X, un cetățean al țării dumneavoastră care lucra cu aur aici, la Istanbul, a avut un depozit fix la banca mea în 2007 pentru 108 luni calendaristice, în valoare de 9.500.000,00 USD (nouă milioane cinci sute de dolari americani). Data scadentă pentru acest depozit a fost anul trecut. Adrian X, s-a numărat printre victimele morții în pandemia de 30 aprilie Covid19 2020 din provincia Ankara din Turcia.

Conducerea băncii mele încă nu știe despre moartea lui, știam despre asta pentru că eram ofițerul lui de cont. El nu a menționat niciun rudă apropiat/moștenitor când a fost deschis contul și nu era căsătorit și nu a fost găsită nicio rudă. Săptămâna trecută, conducerea băncii mele a avut o întâlnire pentru un exercițiu de verificare bancară pentru a nota conturile de depozit latente și abandonate. Știu că acest lucru se va întâmpla și de aceea am căutat o modalitate de a gestiona situația, deoarece, dacă directorul meu de bancă își va descoperi moartea, banca va deturna fondurile pentru ca directorii lor șefi să le împartă. Deci nu vreau să se întâmple așa ceva. De aceea, când am văzut detaliile tale, m-am bucurat. Acum caut cooperarea dvs. pentru a vă prezenta în calitate de rudă apropiată/Moștenitor al contului, deoarece aveți același nume de familie și aceeași naționalitate ca el, iar sediul meu bancar vă va elibera contul prin ajutorul meu.

Nu există niciun risc implicat; tranzacția va fi executată conform unui aranjament legitim care vă va proteja de orice încălcare a legii. Este mai bine să pretindem banii decât să le permitem directorilor băncii să-i deturneze și să le împartă între ei. Nu sunt o persoană lacomă, așa că sugerez să împărțim fondurile, 50/50% pentru tine și, respectiv, pentru mine. Spuneți-mi părerea dvs. și vă rog să tratați aceste informații în mod confidențial.

Vă voi oferi mai multe detalii după ce voi primi răspunsul dumneavoastră urgent prin adresa mea personală de e-mail de mai jos. E-mail: [email protected]

4 comentarii

  1. H&R Răspunde

    A inventat apa calda. Bravo!

  2. De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

    Doamne ferește dacă pui botul la așa ceva și te lași păcălit cu un text de ăsta atunci chiar meriți să fii păcălit!😲😰😱 Asta și povestea aia cu mașina gratis. Doar că mașina e în Nigeria.

  3. Andreiciuc Dan Răspunde

    Mare dreptate. Am primit exact același text, rând cu rând pe Facebook și pe Whatsapp. Din primul moment mi-am dat seama că este fals. Am blocat și am șters personajul (nu neapărat femeie, poate fi și bărbat în pușcărie). Spunea că a avut client o persoană cu numelele meu, A. And…, care făcea comerț cu aur în Turcia. Avea depozit bancar la banca”ei” de 99.500.000. $. Vrea să împărtim banii în mod egal, ca să nu îi împartă între ei șefii ei. În concluzie: nu dați curs unor astfel de mesaje. Cunosc mai multe persoane, chiar și din poliție care au “muscat”. Toată lauda pentru cei care au făcut publice aceste lucruri. Faceți tot așa, că prin asta salvați poate mii de oameni. Semnat: Prof. Dr.D.And…, care nu a “muscat”.

  4. Andreiciuc Dan Răspunde

    Mulțumesc. Sunteti printre puținele persoane inteligente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.