Ultima actualizare: azi, 16:48

Locale

Adrian Cozma: ,,Problema acoperișurilor blocurilor trebuie rezolvată de urgență!”

,,Problema acoperișurilor blocurilor trebuie rezolvată de urgență”, spune Adrian Cozma. Deputatul se referă la acoperișurile luate de vijelia care s-a abătut asupra municipiului Satu Mare și trage un semnal de alarmă: ,,Oricând se pot produce adevărate tragedii!” 

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Adrian Cozma:

,,După ce am văzut cu câtă nonșalanță Primăria Satu Mare cheltuiește banii sătmărenilor pe un presupus parteneriat public privat cu o firmă din Ungaria, pentru construirea unei așa zise parcări, în valoare de peste 100.000 de euro, ne întrebăm de ce nu a făcut nimic în privința acoperișurilor de pe blocurile din cartiere, că doar firma Tarr face și construcții de acest gen?

Vă spun eu de ce nu a făcut, pentru că nu se pricepe și pentru că administrația UDMR este indiferentă la problemele sătmărenilor.

Zilnic ne inundă pe paginile de socializare cu marile lor realizări, și dacă nu am ști care este realitatea, ai putea fi tentat să crezi ca Satu Mare este un oraș în plin avânt, dar edilii noștri nu sunt în stare să rezolve gravele probleme cu care contribuabilul sătmărean se confruntă.

Solicit public consilierilor locali, indiferent de culoarea lor politică, să se implice în realizarea unui parteneriat public privat pentru rezolvarea situației acoperișurilor de pe blocuri.

Dragi sătmăreni, vă rog să vă uitați pe site-ul Primăriei și o să vedeți cine sunt consilierii care vă reprezintă. Vă rog să-i întrebați, când vă întâlniți cu ei, cum vor rezolva această problemă?

Vă informez că în momentul de față, Primăria are la dispoziție o linie de credit de peste 15 milioane lei pe care o poate utiliza pentru rezolvarea problemei acoperișurilor de pe blocuri, desigur, asta în cadrul unui parteneriat public privat. Aceștia sunt banii dumneavoastră, iar siguranța copiilor voștri este mai importantă decât aventurile urbanistice ale UDMR !

Dacă nu se iau măsuri urgente, oricând se pot produce adevărate tragedii!”

 

27 comentarii

  1. Marius Groza Răspunde

    Domnule Cozma, aveti o problema cu acoperișul. Nu funcționează!

  2. Beny Kira Răspunde

    Bravo domnule deputat! Sinteți numărul 1

  3. Irimuș Răspunde

    La Tășnad ? Nu primim despăgubiri ?

  4. SupoziTHOR Răspunde

    Bravo, stai jos, 4!
    Ești grămadă!
    Și io vreau! Stau la casă, plătesc anual așa-zisa asigurare împotriva dezastrelor, și pe mine nu mă despăgubește nimeni!
    Pe cei de la bloc, ca și ce chestie să-i despăgubească??
    90% nu-și plătesc asigurarea obligatorie!!
    99% dintre acoperișurile de bloc au fost executate fără autorizație de construire și fără respectarea celor mai minime reguli de siguranță, făcute de ciubucari ieftin cu materialele cele mai ieftine!
    Majoritatea nu au nici măcar scurgeri conforme, vara îți plouă în cap, iar iarna se formează țurțuri uriași, de un real pericol la adresa trecătorilor, pe care doar pompierii reușesc să-i îndepărteze,tot pe banii noștrii, ai celorlalți!!!
    Rezultatele se văd!
    Primăria să despăgubească, parțial, DOAR acolo unde totul s-a făcut 100% legal!

    Faceți vo – tu, cristescu, turos, zob, panait, magyar și cu nagy – loazele din parlament, o chetă și-i ajutați pe oamenii nevoiași!!

    • c-block Răspunde

      Adică toți parlamentarii sătmăreni. Eu cred că Cozma asta (cacofonie intenționată) are contract cu portal. Cum apare cu o declarație zbang apar zecile de comentarii și curg zile la rând!

  5. satmarean Răspunde

    Oare aceste acoperisuri au fost facute cu autorizatie sau cu o firma autorizata, atat nui duce capul la dl Deputat supozitor, numai bate din gura atata stie si el.
    De ce primaria trebuie sa-i ajute, cand au facut aceste acoperisuri nu sau dus la primarie dupa autorizatie.
    De ce nu-si constituie o administatie locala fiecare bloc unde aceste probleme se pot initia legal pentru a face acoperisuri… etc.( se aduna bani intr-un fond si desigur fiecare locatar da bani, si se pot face lucrari. De ce din banii contribubilului sa repare acoperisul construit ilegal?
    Deci Dl Deputat mai trebuie sa inveti Administratie ca nu stii, nu degeaba esti supozitor.

  6. Șerban Răspunde

    La Socond a fost potop. Haideți la noi

  7. S Răspunde

    Populism ieftin tipic politicianului supozitor. Adică banii sătmărenilor cinstiți să fie cheltuiți pe ajutorarea celor certați cu legea. Acesta nu a fost o calmitate, inundație, cutremur sau uragan. A fost un vânt obișnuit care a scos la iveală niste lucrări de mântuială. Oare daca murea cineva decapitat de o improvizație smulsă de pe acoperiș, cine trebuia ajutat ?

  8. Bartok Răspunde

    Și la Beltiug au fost pagube

  9. Smile Răspunde

    Termină cu prostiile, măgarule, de ce să despăgubească primăria nişte lucrări făcute de mântuială cu materiale ieftine, că tu nu ai ce lucra, şi vii tu populisme ieftine ca să prosteşti nişte amărâţi, eşti pur şi simplu un jegos.

    • Gheorghe Răspunde

      Decât să se lucreze corect mai bine așa și dăm vina pe primărie. Noi(eu) nu greșesc niciodată!

  10. Marius Răspunde

    Ori plateste asigurarea reparatia ori din fondul asociatiei celor care sant proprietarii apartamentelor din bloc!
    La vanzarea apartamentului are primaria o cota parte din suma care se incaseaza???

  11. Robert Răspunde

    Mai, papagalule! , acoperisurile sunt facute de asociatiile de locatari, nu are nici o treaba Primaria cu ele! Esti un dob..toc populist!

  12. Supi Răspunde

    Supi atata nu stii ca primaria banii publici poate cheltui pe servicii publice in interes public. Blocurile sunt private.
    De ce nu se constituie locatarii in asociatie si acceseaza fonduri europene nerambursabile ptr termoizolare care include si termo/hidroizolarea acoperisului ?!

  13. GB Răspunde

    Mda… politicianism ieftin, adică gargară, dar problema aceasta e reală și e de competența Primăriei. Majoritatea sunt din categoria construcțiilor ilegale (ca și garajele de exemplu), făcute după “Revoluție”, de proastă calitate fiind pericol public și Primăria ar fi trebuit să ia măsuri legale. Ar fi trebuit…

  14. Gheorghe Răspunde

    Cel mai bun deputat ever din Sătmar!

  15. pasca Răspunde

    GIL!!!
    Te rog frumos sa nu răspândești dezinformare și minciunile unui impostor. Promovând un politician care, nearalizând nimic, atacă neîncetat fără a-i păsa că minte cu nerușinare, îți pericletezi credibilitatea de jurnalist!
    Știu că Beny Chira te sponsorizează ca să îl promovezi pe Cozma, dar te rog sa ai puțină integritate!!

  16. vadimT Răspunde

    o sa-mi fie dor de tine Cosma, dupa ce nu mai intri in parlament :))))))))))))))
    Dar, sa.ti faci un cont aici si mai povestim. Poate mergi si in spitalul renovat de tine, sau n-ai facut nimica? Am sperat ca faci ceva , macar o groapa ca illyes, dar tu? nimic, numai gargara cu pisat

    • c-block Răspunde

      A mai fost unul Tavi Petric acum 4 ani care tot așa se băga la orice numai să fie băgat în seamă. Mai spera și el la un mandat în plus că nu a fost destul cât a dormit printre pufuri la Bucale. Și ăla țin minte că apărea la orice. Probabil decarta, că nimic nu e gratis și el la momentul respectiv. Să sperăm că se va repeta istoria. De așa p@leticieni nu avem nevoie. Zic eu. Sau mai e și marele adormit de senator de Oaș. Altă minune și ăla. Ar trebui să dea banii înapoi că nu a făcut absolut nimic.

  17. GB Răspunde

    @pasca citește Lg. 50/1991 să te luminezi!!!
    Nu are nici o treabă ISC-ul.

    • pasca Răspunde

      Acele lucrari nu sunt autorizate cf. Legii 50/1991. Ele sunt structuri ilegale. Sa te luminezi si tu!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.