Ultima actualizare: ieri, 19:37

Locale

VIDEO. Prefectul județului Satu Mare cere măsuri ferme odată cu începerea noului an școlar

Prefectul județului Satu Mare, Radu Roca, a emis un apel ferm, astăzi, către toate instituțiile abilitate să intensifice controalele și verificările în apropierea unităților școlare, cu ocazia începutului noului an școlar.

Prefectul a convocat o întâlnire cu primarii din județ, directorii instituțiilor de învățământ, și nu numai, pentru a găsi împreună soluții menite să asigure un start în siguranță pentru copiii din județ și pentru a-i proteja de consumul și traficul de substanțe interzise, alcool și jocuri de noroc.

De asemenea, Radu Roca a făcut un apel special către părinți, cerându-le să își supravegheze mai atent copiii și să le explice riscurile asociate consumului de substanțe interzise.

Pentru a intensifica verificările, prefectul va avea o întâlnire cu reprezentanții structurilor din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). De asemenea, el a cerut implicarea totală a Direcției de Sănătate Publică și a Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Alimentelor în monitorizarea barurilor și a chioșcurilor din incinta unităților școlare, pentru a se asigura că acestea funcționează în conformitate cu legislația.

Prefectul a subliniat că toate aceste măsuri sunt luate în interesul viitorului copiilor și a cerut sprijinul tuturor instituțiilor statului în acest demers. Marți, vor avea loc discuții detaliate cu reprezentanții MAI, Direcției de Sănătate Publică și conducerea Consiliului Județean pentru a aborda problemele specifice fiecărei școli din județul Satu Mare.

„Fac un apel ferm către toate instituțiile abilitate ca acum, în preajma începutului de nou an școlar, să intensifice controalele și să verifice permanent zonele din apropierea unităților școlare. Am convocat marți o întâlnire cu primarii din județ și directorii din învățământ pentru a găsi împreună soluții pentru a începe noul an școlar în siguranță și pentru a proteja copiii de tentațiile tot mai mari. Facem un apel și la părinți să își supravegheze mai atent copiii, să le explice care sunt riscurile ce derivă din consumul sau din traficul de substanțe interzise. Luni voi avea o întâlnire cu structurile din cadrul MAI, cu DIICOTUL pentru a intensifica verificarea în tot județul. Cer Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare pentru Siguranța Alimentelor implicarea totală în aceste unități: baruri și inclusiv chioșcurile din incinta unităților școlare cu privire la legalitatea funcționării acestora.

Acesta este apelul meu către toate instituțiile statului și cer fermitate din partea tuturor pentru că o facem pentru viitorul copiilor noștri.

Marți vor participa și reprezentanții structurilor din cadrul MAI, Direcția de Sănătate Publică și conducerea Consilului Județean pentru a discuta problemele punctuale pentru fiecare școală”, a declarat Radu Roca.

 

6 comentarii

  1. Ghiță Răspunde

    Domnule prefect,un sfat așa de imagine și gest,știm și se vede că pe șeful dumneavoastră de cabinet îl doare in p… lă de instituție și cetățeni prin faptul că nu schițează un zambet nici dacă la-ar pune Govor prefect in locul dumneavoastră,dar totuși un gest de politețe printr-un surâs macar de fațadă puteți să îi sugerați să îl facă!.

    • Ghitone Răspunde

      Ghiță, pleacă acasă. Domnul șef de cabinet e un om așezat, un om de nota 10, care ar merita sa fie prefect. Nu zâmbește, pt că se află în compania prefectului care e praf, tot timpul gafează, e pe lângă total. Pe mine ma mira faptul de ce dl Govor nu vede, ca Roca e o rușine de prefect, cel mai slab politician PSD.

      • Om Răspunde

        Vorbiti prostii. domnul Prefect e un om de nota 10!

        • De aici înțelege fiecare ce vrea Răspunde

          Da’ de unde! E de 11 și un pic! 😱😉 Asta a vrut să fie o glumă. Numai aduceți-vă aminte câtă apă a deranjat ca și vice la municipiu apoi la ceva de la mediu în București. Așa că mare lucru nu??? Mnoah. Fiți cuminți și nu-i mai tromboniți că specialii lucră pentru binele nostru! Asta a vrut să fie o altă glumă nesărată. 😉

  2. Lili Răspunde

    Faceti un plan ca sa nu fie ceremonie de deschidere a anului scolar fara politicieni, sobor etc.

  3. Ovy Răspunde

    De ambrozia de pe spatiile verzi administrate de primaria din Carei ce zice? In fata scolii generale Vasile Lucaciu e plin de ambrozie. Aceea nu afecteaza copiii alergici?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.