Ultima actualizare: azi, 08:03

Locale

Puțul din Supur a fost închis. Sigilat cu un beton special

Puțul din Supur a fost închis. A fost sigilat cu un beton special. Circulația la Supuru de Sus a fost deschisă duminică, asta după ce șoferii au fost nevoiți să folosească trasee alternative câteva zile.

Instituția Prefectului Satu Mare a transmis, luni, 11 septembrie, cum a fost rezolvată situația de la Supuru de Sus. Peste 100 de pompieri și zeci de polițiști și jandarmi au fost implicați în intervenția ce a durat cinci zile. Într-un final, puțul de la Supur a fost închis, fiind sigilat cu un beton special.

Redăm, mai jos, mesajul transmis de Prefectura Satu Mare:

,,Structurile Ministerului Afacerilor Interne au intervenit în primele momente pentru asigurarea zonei, din punct de vedere al pericolului de explozie major datorită proximității de stația de carburanți, prin Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Someș” și prin Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Județean de Jandarmi Satu Mare pentru delimitarea zonei de siguranță și stabilirea măsurilor de protecție, inclusiv restricționarea circulației rutiere pe cele 2 artere importante ale județului Satu Mare – DN19A și DN1F spre și dinspre județul limitrof Sălaj.

Pe durata a 5 zile, la intervenție au fost implicați în total 111 pompieri (15 ofițeri, 77 de subofițeri, 19 de soldați gradați profesioniști) și peste 50 de polițiști și jandarmi. Aceștia au beneficiat de sprijinul echipajelor de cercetare chimică, biologică, radiologică, nucleară şi substanţe explozive (CBRN) Maramureș și Timiș și al Unității Speciale de Intervenţie în Situaţii de Urgenţă Ciolpani.

Forțele locale au beneficiat de sprijinul tehnic și logistic al structurilor centrale responsabile, respectiv al secretarului de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și al ministrului energiei, Sebastian-Ioan Burduja, ceea ce a permis optimizarea intervenției pentru limitarea întinderii perioadei restricțiilor de circulație impuse și soluții tehnice și logistice rapide.

Autoritățile locale Supur, prin primarul Sergiu Crișan și viceprimarul Fekete Bertalan au contribuit la sprijinirea forțelor de intervenție și la informarea populației prin activarea Comitetului Local pentru Situații de Urgență Supur și o prezență permanentă pentru coordonarea accesului utilajelor și a persoanelor de intervenție.

Din punct de vedere al lucrărilor de stabilizare și a limitării respectiv a opririi erupției din foraj, intervenția a fost sprijinită de specialiști în domeniu de la OMV Petrom – Ioan Țou manager regional și de la Suplacu de Barcău prin manager Gheorghe Panţuru precum și de Serinus Energy Romania prin Alexandra Damascan-Armegioiu, președinte. Echipa de petroliști bihoreni care au intervenit a fost completată de Chircea Felician, Brisc Ioan Mircea, Butcovan Florian Liviu, Markus Laszlo, Jurcsik Francisc, Ritter Iosif, Pal-Pilt Ioan, Topoi Iosif Daniel și Puscas Daniel-Ioan”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.