Ultima actualizare: azi, 20:55

Naţionale

Revoltă în Crevedia. Oamenii rămași fără case în urma exploziilor nu vor să trăiască în containere

Este revoltă la Crevedia. Oamenii care au rămas fără case au primit vineri locuințe temporare, containere unde să stea până când casele le vor fi reconstruite. Localnicii spun, însă, că nu vor să stea în ele și consideră că sunt duși de nas de autorități care le-au promis că le fac locuințele înapoi, informează Digi24.

„Nu, am spus-o și o repet, în acele locuințe modulare să locuiască ei, eu vreau să locuiesc în căsuța mea până la restul vieții, atât cât mi-a rămas, că e clar că Dumnezeu m-a iubit și pe mine și pe soție. Gândiți-vă că vine iarna, gândiți-vă că vine timpul rece, vor începe ploile”, spune un localnic.

Și la o altă familie, formată din 10 membri, au ajuns 4 containere unde să doarmă. Oamenii se uită descumpăniți când se gândesc la casa mare, devenită cenușă, în care aveau tot ce le trebuia.

Containerele au fost cumpărate de autorități cu bani de la rezervele de stat. „Cele de locuit un aragaz și o butelie, evident trebuie încărcată, baie separată, e compartimentată în două. La bărbați și pentru femei, toaletă, duș, spune Dumitru Rîicu, director general al Rezervei de Stat.

La Crevedia 6 case sunt distruse în totalitate după explozii, iar alte 77 au fost afectate de bucățile de cisterne, devenite proiectile, care au ajuns și la 2 kilometri distanță de epicentrul exploziilor.

11 comentarii

  1. Alex Răspunde

    Au avut asigurare pe case? Daca nu, sa spune merci autorităților locale pentru ajutor. Zilnic ard locuințe in tara, cați primesc containere? Care-i diferența?

    • 😱😱😱 Răspunde

      Te rog să recitești știrile legate de Crevedia bine? Aici nu a ars o candelă sau o lumânare lăsată aiurea de un tâmpit spălat pe creier cu tot cu turma de credincioși sau nu a luat foc aragazul cu ciorba uitată pe gaz ci a explodat ceva cisternă care de trei ani nu mai aveau ce căuta acolo! Aici ar trebui dosar penal și cel puțin învinuiți pentru neglijență în serviciu toți cei care au închis ochii trei ani de zile. Că dacă nu-i așa nu închideau ochii nici evenimentul ăsta nu mai avea loc!

      • Milițianul Răspunde

        Tăticule, aici e vorba de asigurarea obligatorie, aia de 20 euro sau cât o fi în prezent. Asigurarea aia e pentru cutremure, inundații sau incendii( iar aici că a fost suflu sau explozie,tot incendiu se numește).
        Dacă ar fi avut asigurarea obligatorie, ar fi primit ceva bani pentru casele lor. Așa fără asigurare, pot sta cu dosarele penale prin instanțe cu anii, că tot nu se face mare lucru. Cei vinovați vor primi cu suspendare, iar păgubiții….Dumnezeu cu mila.

        • Calea Lactee Răspunde

          “Asigurarea obligatorie de locuință PAD este o asigurare de tip „prim risc”1, ce acoperă trei riscuri de bază specifice României – cutremur, inundații și alunecări de teren.”

          • 😱😱😱

            Te rog mai repetă asta la prostul de @Milițianul că nu e sigur că a ajuns informația la creier la el. Auzi tu acolo, tăticule! Dacă tăceai filosof rămâneai. Tu încă trăiești mental pe vremea împușcatului sinistru și a odioasei neveste. O tempora nu?

  2. H&R Răspunde

    Asigurarea nu plateste in cazul de fata

  3. kati Răspunde

    Corect că nu vreau containere cine mai are încredere în micinoși
    Statul să despagubescă și n-are decît să se constituie parte civilă pentru bani
    Din cele 4-5000 de dosare lăsate de Koveși de DNA unde sînt banii
    Așa va fi și cu Crevedia
    De ce vrea statul tot de la romanul sărac

  4. radica2 Răspunde

    oamenii ar trebui sa dea statul in judecata fiindca a lasat sa functioneze aceea statie ilegal, si sa obtina despagubiri. chiar daca nu au asigurare. ca nu din vina lor sau a naturii au casele distruse.

    • 😱😱😱 Răspunde

      👍. Acum mai urmează să vedem dacă există măcar un judecător în țara asta care dă o astfel de sentință. Vezi cazul și Colectiv care s-a tărăgănat 6-7 ani! Alt exemplu cât se poate de clar ca lumina zilei. Și totuși s-a judecat până s-au plictisit de tot. Oamenii nu pot răbda ani pentru impotența instituțională.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.